НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Длъжна ли е жената да готви?

Длъжна ли е жената да готви?

0
Искам домашно приготвена храна, но годеницата ми не готви
Длъжна ли е жената да готви?

Една жена над 40 годишна възраст, знае точно какво иска от живота и какво няма да направи за един мъж.

В повечето случаи хората на средна възраст са свикнали със самотния живот и не желаят да изграждат взаимоотношения. Но мъжете и жените се срещат и всеки от партньорите вижда отношенията по различен начин. Мъжът вярва, че жената иска да се омъжи на каквато и да е възраст.

Аз съм на 46 години. Разведен съм и се виждам с една жена. Тя е на 42 години, но изглежда на 35. Марина има стройна фигура, въпреки факта, че е отгледала и дъщеря. Тя също е разведена и живее сама. Прекрасна жена е и искам развитие на отношенията ни.

Но Марина мрази готвенето. Когато сме в моя апартамент правя салата или сандвичи. Във фризера винаги има замаразена пица. Марина яде варени яйца за закуска и кисело мляко за вечеря. Веднъж седмично поръчва храна.

Причината да не иска да готви е, че дъщеря й е алергична и в продължение на 17 години е била принудена постоянно да готви отделно за нея. В новия си апартамент дори няма фурна.

Нямам нищо против да поръчвам храна веднъж седмично, но очаквам с нетърпение съвместното ни бъдеще и искам домашно приготвена храна за вечеря, все пак съм мъж. Нормално е да търся домашен уют и грижа от любимата жена. Мога сам да правя бъркани яйца и сандвичи, но като цяло не умея да готвя. Няколко пъти се опитвах да говоря с Марина за готвенето, но тя дори не иска да ме слуша. Всичко останало е просто перфектно.

Вижте още: На 40 години съм и съм сама

Да обичаш човек означава да приемеш всички негови страни и да не се опитваш да го променяш. По някаква причина някои мъже вярват, че в името на любовта жената ще пожертва принципите си и ще направи компромиси.

Истината е, че взаимоотношенията се изграждат върху взаимно уважение и приемане на човека такъв, какъвто е. Ако Марина не иска да готви, то тя няма да го прави. И най-вероятно ще спре да се среща с Иван, който иска домашна храна. Или може би на стари години търси домашен уют, а не искрена любов. Иска да се ожени не за Марина, а за въображаема мусака?

Винаги има решение на проблемите и няма нужда да карате човек да се променя или да се опитвате да му наложите своите принципи и ценности. Ако Иван не знае как да готви, може да се научи. Винаги може да поръча храна или просто да продължи да яде полуфабрикатите, които е ял досега.

Вие какъв съвет бихте му дали?