НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Кливията привлича благосъстояние и положителна енергия в дома

Кливията привлича благосъстояние и положителна енергия в дома

0
Полезно цвете за дома: Привлича късмет и благосъстояние
Кливията привлича благосъстояние и положителна енергия в дома

Полезно цвете за дома е кливията. Това е стайно растение с месести и големи зелени листа и вълшебен цвят, обикновено оранжев.

Внася специална енергия в пространството, в което се намира.

Цъфти веднъж годишно, през пролетта, а цветът му е във формата на тръба, което придава на растението особена екзотична красота. Когато цъфти, това символично означава, че скоро в дома ви ще се чуят добри новини.

Въпреки това, за да цъфти изобщо кливията, са необходими адекватни грижи. Тя харесва северната страна на къщата и никога не трябва да се излага на силна слънчева светлина. Предпочита стайната температура и не трябва да се държи при температура по-ниска от 10 градуса през зимата.

Растението се полива според нуждите, изобщо не е взискателно. През зимата се полива през 20 дни, докато през лятото и пролетта трябва да се полива по-често. Подхранва се с течен тор от март до септември, както и през февруари, когато се образуват цветни пъпки. Младите кливии се пресаждат всяка година през пролетта, когато започнат да цъфтят в по-голяма саксия. Кливията може да се размножава чрез разделяне на големи растения, тоест чрез отделяне на леторастите след цъфтежа, а може да се размножава и чрез семена.

Цветето заема своето почетно място в източната философия на фън шуй. Неговата аура се смята за ценна и специална и излъчва невероятна енергия. Има определени правила според фън шуй за поставянето на това растение в стаите.

Не трябва да се поставя в спалнята, силната енергия на цветето може да повлияе на сънищата и да причини безсъние.

Вижте още: Защо сънуваме един и същи човек?

Растението е идеално за хола и офиса. В тези стаи то ще премахне негативността. А, ако сложите няколко монети в саксията, това може да привлече просперитет в дома и да подобри благосъстоянието на семейството.

Кливията е невероятно полезно цвете за дома.

Ако цветето спре да цъфти или внезапно изсъхне, според фън шуй, това може да показва разходи, отрицателни промени и загуби.