НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите мазните петна по стената?

Как да почистите мазните петна по стената?

0
Мазни петна по стената: Домашни средства за премахването им
Как да почистите мазните петна по стената?

Мазни петна по стената се появяват, колкото и да внимавате при приготвянето на храна. На всичкото отгоре парата, която се създава в кухнята при готвене, прави нещата още по-сложни, защото петната стават по-трудни за почистване.

Колкото по-дълго останат, толкова по-трудно е да ги премахнете. Въпреки това, има начини да се отървете от мазнините, без да се налага да боядисвате стените.

Лак за коса

Лакът за коса има много приложения. Една от полезните му употреби е премахването на мазнини. Препоръчително е да напръскате петната по стената с лак за коса, след което да избършете мръсните зони със суха кърпа.

Вижте още: Почистване на микровълновата без усилие

Оцет

Всичко, от което се нуждаете, е гъба и оцет. Почистете мазните петна, докато изчезнат. След това внимателно отстранете остатъците от оцет от стената с чиста гъба и накрая избършете със суха кърпа и оставете стената да изсъхне.

Царевично нишесте

Направете смес от вода и царевично нишесте. Разпределете сместа върху всички мазни петна по стената. Оставете да подейства за известно време. Внимателно отстранете с влажна кърпа.