НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Прекъснах комуникацията си със свекървата

Прекъснах комуникацията си със свекървата

0
Прекъснах комуникацията си със свекървата
Никога няма да забравя това, което ми каза свекървата на рождения ден на дъщеря ми

Родена съм в малък град. Завърших училище и заминах да уча в столицата. С всичко се справих сама, никой не ми е помагал. Бях много трудолюбива и упорита.

В университета се запознах с Антон. Той беше весел, мил, внимателен и грижовен мъж.

Винаги говореше за баща си с нежност. Беше ясно, че много го обича. Но той е починал, когато Антон е бил само на 17 години.

Но за майка си той не обичаше да говори особено.

Когато завършихме, решихме да се оженим. Дойде време да се запозная с бъдещата си свекърва.

Срещата мина ужасно. Майка му се опита всячески да ме обиди. Дори не й хареса начина, по който седях на масата и начина, по който използвах приборите.

Когато Антон излезе от стаята, тя ми каза право в лицето:

“Защо се радваш? Мислиш, че си успяла? Омая сина ми, защото искаш да получиш апартамента. Но ще направя всичко, за да няма сватба.

Когато Антон се върна, майка му отново се престори на много учтива. Но все пак от време на време се опитваше да ме обиди и ми правеше забележки.

Когато вечерята приключи, Антон ме изпрати. Разказах му всичко. Той ме успокои, че майка му винаги се отнася така с непознати.

Оженихме се скоро.

Категорично отказах да живем с нея, спомняйки си за нашата първа среща. Наехме апартамент. Дори и да не беше много добър и се намираше далеч от центъра, но живеехме сами.

През първите пет години решихме да не мислим за деца. Искахме първо да си намерим хубав апартамент и добра работа.

Успяхме да се устроим добре.

Но свекървата не се примири с факта, че все още нямаме деца. Започна да разказва на всички, че съм безплодна и Антон живее с мен от съжаление.

Скоро забременях и родих прекрасно момиченце. Мислех, че свекърва ми най-после ще се успокои. Но напразно се надявах на това.

Така се случи, че нашата дъщеря много прилича на мен, а не на съпруга ми. Това беше и причината свекървата да разказва на всички, че детето не е от Антон. Щом Антон изплати ипотеката за апартамента, съм щяла да го изгоня от апартамента и да заживея с любовника си.

Тъкмо си легнахме една вечер и Антон изведнъж ме попита: “Кога ще ме изгониш от апартамента заради любовника си”?

Скочих като попарена и избухнах в сълзи. Не знаех какво да му отговоря. А Антон каза, че се шегува и започна да се смее. Когато започнах да го удрям с възглавницата, той се засмя и отвърна на удара.

Когато се поуспокоих, ми каза, че през деня е бил при майка си. Приятелките й били там и започнали да му дават съвети как да се справи с невярната си съпруга.

Спрях да общувам със свекърва си. Но все пак тя е майка на съпруга ми и баба на дъщеря ми.

Рожденият ден на дъщеря ни беше само месец по-късно. Разбира се, бях принудена да я поканя.

Когато всички гости си тръгнаха и аз започнах да почиствам, свекърва ми ми каза, че трябва да й целуна ръка за подаръка за дъщеря ми.

Вижте още: Сериозна връзка след 40 години с млад мъж

Въпреки че тя изобщо не е нейна внучка! Каза, че знае за изневярата ми и ще си мълчи, ако взема детето и си тръгна и оставя апартамента на съпруга ми.

Не издържах и й казах всичко, което бях натрупала през годините. Свекървата онемя. Тя не очакваше това от мен. Мислеше си, че постоянно ще ме залива с кал, а аз ще мълча.

Прекъснах комуникацията си с нея. Не ме интересува какво разказва на другите за мен. Най-важното е, че Антон ми вярва и не ме подозира в предателство.