НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Децата си отидоха

Децата си отидоха

0
Децата си тръгнаха и сега всички роднини ме обвиняват в егоизъм
Децата си отидоха

Израснах в обикновено семейство, така че не знаех какво е лукс. След като завърших училище се записах в университета. Справях се сама с всичко.

Но се наложи да прекъсна и да се захвана с търговия.

Усилията ми обаче бяха възнаградени – успях да си купя апартамент. По-късно се омъжих и родих две деца. Но съпругът ми се отдаде на алкохола. Децата буквално се спъваха в пияния си баща, който лежеше пред вратата. Реших да подам молба за развод. Но година по-късно съпругът ми почина от цироза на черния дроб.

Спомняйки си бедното детство, което имах, се опитах да осигуря най-доброто на дъщеря си и сина си. Разбира се, за това трябваше да пожертвам буквално всичко. Години наред обикалях с оръфани дънки и отлагах посещението при лекар.

Исках да бъда най-добрата майка. Дори успях да спестя за юридическия факултет, защото те мечтаеха да го завършат.

Когато децата ми получиха дипломите си, бях много горда с тях. Обадих се на всичките си приятели и им разказах колко са страхотни. Но в действителност се оказа, че все още не могат да си намерят работа.

Дъщерята каза, че си е добре и така. А синът ми каза, че иска да учи за учител по физическо.

Погледнах скъсаните си обувки и се разплаках. Портфейлът ми е празен, но децата имат няколко чифта обувки.

Когато погледнах в кутията, в която заделях пари, останах смаяна – оказа се празна. Дъщеря ми ги беше взела, за да обнови гардероба си.

Хладилникът е празен. Приятелите на сина ми дойдоха и отново изядоха цялата храна. Играеха на компютърни игри и си похапваха. Макар че винаги идваха с празни ръце.

Вижте още: Семейна история

Чувствах се толкова зле. Заслужих ли такова отношение? Ходя със скъсани обувки, а децата живеят в лукс. Да, забравих кога ядох месо за последен път, защото оставих всичко най-хубаво за тях.

Казах им да си потърсят работа. Предупредих ги, че ако не допринасят за семейния бюджет, ще бъда принудена да ги изгоня.

Децата си тръгнаха. И сега всички роднини ме обвиняват в егоизъм. Какво нередно направих?