НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съветите на свекървата

Съветите на свекървата

0
Според свекърва ми жената е виновна, ако мъжът изневери
Съветите на свекървата

Когато бях дете, мама ми говореше много. Казваше ми колко важно е да изградя здрава връзка с бъдещата ми свекърва.

Когато пораснах и се омъжих, се опитвах да угодя за всичко на свекърва ми, но на нея не й пукаше за мен. Вслушвах се във всички съвети, заради което, едва не се разведох със съпруга си. След тази случка разбрах, че трябва да мисля с главата си.

Бях страшно уморена, защото със съпруга ми имахме еднакъв работен график, но освен да ходя на работа, трябваше и да върша всички домакински задължения. Успокоявах се, че всички жени правят така. Съпругът ми си стои вкъщи, не тича по жени и не пие с приятели – това означава, че всичко е наред.

Когато обаче се родиха децата, разбрах, че скоро ще рухна от умора. Помолих го за помощ, но той ми отказа. Никога не ми е помагал с домакинските задължения, затова ги смяташе за неща, които не изискват много усилия.

Не съм го научила да ми помага – това е основната ми грешка. Послушах свекърва си и продължих да обгрижвам Андрей, както правеше майка му.

Ако си стоя вкъщи, тогава нямам нужда от маникюр и нови дрехи, защото не излизам извън детската площадка, според свекърва ми.

Спестявах усърдно пари и не си купувах нищо ново.

Отидох на кафене с други майки и разбрах, че сред тях изглеждам като неудачница. Те носят модни тоалети, имат прически, маникюр. А аз се разхождам с израснали корени, стари дънки и неподдържани нокти. Чувствах се толкова засрамена. Все пак и те са по майчинство и не печелят пари. Но те са красиви, а аз не съм.

Късно се опомних. Но си намерих работа на непълно работно време.

Когато свекърва ми разбра, че съм си намерила работа, беше доволна. В крайна сметка тя дори не подозираше, че искам да похарча тези пари за себе си, защото вярваше, че двама души трябва да работят в едно семейство.

Тези пари поне ми стигаха за маникюр и прическа, но не и да допринасям за семейния бюджет.

Когато се опитвах да изкарам повече пари, не спях дори през нощта. Бързах между домакинските задължения, работата и детето, а свекърва ми се оплакваше, че трябва да печеля повече!

Ако мъжът изневери, за това е виновна жената.

Най-накрая осъзнах, че през всичките тези години съм била използвана като безплатна бавачка и камериерка. Трябва да се грижа за децата сама, да печеля пари, да спестявам от всичко, а също и да угодя на съпруга си. А, ако нещо не е, както трябва, вината е моя.

Вижте още: Децата си отидоха

Попитах съпруга си защо мъжът на моята приятелка сам изкарва парите за семейството, оставя я да излиза с момичетата и освен това й помага за домакинските задължения.

Той ми отговори, че явно така му харесва.

Тази вечер се скарахме. Разбрахме, че трябва да живеем по различен начин, така като ние намерим за добре, а не така както ни казва майка му.