НАЧАЛО ЗДРАВЕ Продукти, които да избягвате при артрит

Продукти, които да избягвате при артрит

0
При артрит и болки в ставите: Продукти, които да избягвате
Продукти, които да избягвате при артрит

При артрит и болки в ставите е важно да следвате определена диета. Заболяването се причинява от възпаление в тялото. Това е доста често срещана патология, а основният симптом е силна болка. Правилно съставената диета помага да се предотврати прогресирането на заболяването.

Чрез елиминирането на храни, които причиняват проблеми, можете да премахнете излишната течност, да намалите теглото (което е допълнителен стрес за ставите) и възпалението и болката.

Храни, които да избягвате при артрит и болки в ставите:

Месо: свинско, телешко, пилешко – причиняват процеси, които влошават здравето на костите.

Млечни продукти: млечните продукти са основните източници на калций и витамин D, които са необходими за създаването на здрава костна тъкан. Въпреки това, млечните продукти могат да влошат състоянието при артрита. Затова само лекар може да реши дали можете да консумирате млечни продукти.

Въглехидрати: те водят до запушване на кръвоносните ви съдове, което ще затрудни притока на кислород и хранителни вещества към ставите.

Глутен: съдържа се в пшеницата. Смята се, че води до процеси, които причиняват възпаление. Медицински проучвания потвърждават, че елиминирането на храни като ръж, пшеница и ечемик от диетата може значително да подобри състоянието на пациентите с ревматоиден артрит.

Сол: повишеният прием на сол може да причини сериозни нарушения в органите, тъканите и ставите. Това допринася за задържане на течности в тялото, отлагане на вредни вещества в ставите, повишено телесно тегло, повишено възпаление и дискомфорт.

Пържени храни: хората, които се борят с артрит, трябва абсолютно да премахнат пържените храни от диетата си.

Вижте още: Защо да пиете зехтин на празен стомах?

Чай и кафе: кофеинът в сутрешната ви чаша кафе измива много калций от костите ви. Така че, това е един от продуктите, които разрушават костната тъкан и причиняват артрит или влошават състоянието.

Алкохолни напитки: употребата на алкохолни напитки никога не е от полза за тялото. Но алкохолът може значително да влоши тежестта на всяко заболяване. Ето защо при всякакви здравословни проблеми лекарите преди всичко съветват да се откажете от алкохола.