НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отпратих свекървата веднага щом се появи на вратата

Отпратих свекървата веднага щом се появи на вратата

0
Свекървата се появи без предупреждение, но я отпратих
Отпратих свекървата веднага щом се появи на вратата

Омъжих се за втори път. Имам дъщеря от първия брак, както и син от настоящия ми съпруг и съм бременна в седмия месец.

Един ден реших да направя основно почистване, така че нямах време за готвене и поръчах храна за вкъщи. Децата също се включиха. Уча ги още от малки да участват в домакинската работа, така че винаги ми помагат.

Разбира се, не ги натоварвах много. Помагаха по малко, по малко гледаха анимационни филмчета, но не бездействали. Почистването ни отне цял ден. Когато съпругът ми има почивен ден, той също ми помага.

Буквално час по-късно съпругът ми написа, че майка му иска да се разходи с детето. Помолих го да отложим разходката за друг ден, защото сме започнали с почистването. Освен това бившият трябва да вземе дъщеря ми в събота. Свекървата ще вземе внука си и ние ще имаме време един за друг.

Той каза, че майка му вече идва към нас и да приготвя детето.

Повторих му, че правим основно почистване. Синът трябва да почисти хладилника. Днес сме заети.

Свекървата все пак дойде. Тя каза, че ще седне и ще изчака, докато внукът й бъде освободен. Освен това хормоните, очевидно, си казаха думата – нямаше да отстъпя на свекърва си.

“Ще чистим цял ден. Помолих Симеон да ти каже, че сме заети. Съжалявам, но нямаме време” – казах аз и изпратих свекърва си.

Писна ми свекървата сама да решава всичко, без дори да ме попита. Прави планове, обажда се, а аз трябва да се съобразявам с нея.

Свекървата се появи без предупреждение отново. Дори не й отворих вратата. Тя не ми се обади, не ме предупреди, така че не съм длъжна да й отварям. Каза, че ако не спра да се държа така, децата ще останат без баба.

Вижте още: Съветите на свекървата

Три месеца по-късно свекървата се научи да се обажда преди да дойде на гости. Явно любовта към внука й е по-силна от нейния инат.

Вече се разбираме чудесно и никой не се кара с никой. Разбира се, свекървата е обидена, но смятам, че постъпвам правилно. Веднъж трябваше да затворя вратата пред нея, за да й стане ясно, че не може да ми се качва на главата.