НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Трогателна история за свекърва и снаха

Трогателна история за свекърва и снаха

0
Свекървата се разболя, но само снахата се грижеше за нея
Една трогателна история за свекърва и снаха

Илияна току що беше завършила и започна работа като счетоводител. Тя искаше да замине с приятелките си в столицата, но не можеше да остави майка си, която беше с увреждания.

Живееше с нея, но не се оплакваше. Разбираха се добре. Майка й обаче много се притесняваше за бъдещето на дъщеря си. Тя искаше детето й да има истинско семейство.

Илияна се омъжи, за да изпълни волята на майка си. Веднага след сватбата жената почина.

Момичето се премести при съпруга си. Опита се да бъде добра съпруга. Мъжът й наистина не беше лош, но и не съвсем здрав – имаше проблеми с главата. Но тя се примири и прие съдбата си.

Свекървата я караше да работи по цял ден. Илияна не се плашеше от работата, но й беше обидно, че жената на брата на мъжа й мързелува по цял ден. Но тя дари свекърва си с внук.

Майката на съпруга й я обвиняваше, че не може да забременее.

Всеки ден проверяваше бельото на снаха си. Тогава забеляза, че е абсолютно чисто от дълго време.

Бременна и мълчалива?

Лекарят наистина потвърди бременността. Свекървата продължаваше да кара снаха си да работи.

Тя плачеше през нощта и се самосъжаляваше. Освен това тя имаше една тайна – детето не беше от мъжа й. Веднъж братът на съпруга й се върнал пиян от работа, видял Илияна с къса рокля и я изнасилил. Казал й да мълчи, ако иска да остане жива и невредима.

Антон влезе в затвора. Илияна по това време беше в 8-ми месец. А съпругът й трябваше да стои зад решетките 11 години.

Свекървата се разболя и никой не искаше да се грижи за нея освен Илияна, която беше с бебе на ръце.

Най-големият син със съпругата и децата си тръгна, за да не помага на майка си. А Илияна се разкъсваше между грижите за свекърва си, майчинството и домакинските задължения. Слава Богу поне детето беше спокойно.

Свекървата омекна. Тя разбираше, че на снаха й е трудно да върши всичко сама. Снахата не таеше злоба към свекърва си, за което тя й беше благодарна.

Тя поиска прошка от снаха си.

Знаеше, че големият й син се нуждае само от наследството. На Илияна остави един стол, който беше затрупан с нейни вещи.

Свекървата почина скоро след това. Големият син веднага дотича. Изгони Илияна. Тя взе стола, който свекърва й даде, и се върна в дома на майка си. Разбира се, с годините къщата беше необитаема, но нямаше друг избор.

Вижте още: Давам пари за издръжката на чуждо дете

Когато Илияна седна на стола, тя разбра, че има нещо под тапицерията. Тя го разкъса и намери много златни бижута. Бяха толкова много, че беше невъзможно да се преброят. Това бяха семейни пръстени, гривни, колиета.

Тя разбра, че това е нейният шанс да си тръгне. Нищо не я задържаше. Тя просто взе всички бижута, опакова нещата си и замина със сина си. А големият син разбра твърде късно, че майка му е дала цялото богатство на омразната снаха, оставяйки му само старата къща.