НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползи за здравето от содата

Ползи за здравето от содата

0
Употреба на содата за хляб за здраве и красота
Ползи за здравето от содата

Употреба на содата за хляб – освен в кухнята и за почистване, содата може да се използва за подобряване на здравето. Полезна е и за кожата, и косата.

Избелване на зъбите

В комбинация с кислородна вода содата служи за избелване на зъбите. Но не трябва да я използвате повече от веднъж седмично, в противен случай може да повредите зъбния емайл.

Премахва акне

Содата е ефективно средство за лечение на акне и черни точки. Смесете я с вода, за да получите паста и я нанесете върху лицето.

Овлажнява кожата

Ако имате суха кожа на ръцете и краката, смесете сода, вода и сапун и я разтрийте на сухо, след което изплакнете с топла вода. Това овлажнява кожата, а също така премахва неприятните миризми от ръцете след контакт с продукти с остри миризми.

По-свеж дъх

Содата може бързо и ефективно да премахне лошия дъх. Разтворете една чаена лъжичка сода в чаша вода и изплакнете устата си с тази смес: Дезинфекцира фаринкса и устната кухина, убивайки бактериите. Повтаряйте тази процедура ежедневно.

Премахва миризмата на пот

Добавете половин чаша сода във ваната, за да неутрализирате киселините и бактериите, които причиняват неприятни миризми. Същата процедура помага при мазна кожа. Повторете 1-2 пъти седмично, за да поддържате кожата мека и еластична.

Здрава коса

Използвайте содата като балсам, за да поддържате косата и скалпа си здрави и чисти.

Въпреки това, не се препоръчва употреба на содата повече от веднъж месечно, тъй като тя има много високо ниво на pH.

Предотвратява изпотяването

Содата може да се използва като мощен домашен дезодорант. Просто смесете 4 супени лъжици сода с няколко капки от любимото си етерично масло и използвайте тази смес, за да убиете бактериите, причиняващи неприятна миризма.

Вижте още: Алкални храни

Грижа за ноктите

Направете смес от 1/4 супена лъжица вода и 3/4 супена лъжица сода за хляб. Нанесете върху ноктите. Оставете за 5 минути, след което изплакнете със студена вода – ноктите ще бъдат чисти и здрави.

Естествен пилинг

Добавете сода към маската, за да поддържате кожата чиста и здрава. Подмладяващият ефект на содата ще бъде видим веднага!