НАЧАЛО ЗДРАВЕ За какво е полезен чаят от смокинови листа?

За какво е полезен чаят от смокинови листа?

0
Ползи от смокиновите листа: Рецепта за чай
За какво е полезен чаят от смокинови листа?

Ползи от смокиновите листа под формата на чай. На чая от тези листа могат да разчитат страдащите от високо кръвно налягане.

Листата от смокиня се препоръчват и за хора, които имат проблеми с белите дробове, както и язва на стомаха.

Смокинята има противоракови и антидиабетни свойства, благодарение на които може да служи за регулиране на нивата на инсулин и холестерол в кръвта и подпомага лечението на диабет и намаляването на инсулиновата резистентност.

Хората, които вече страдат от диабет, също могат да пият чай от смокинови листа.

Полезните свойства на листата от смокиня се използват и при запушени кръвоносни съдове.

Освен това тези листа са добри за регулиране на нивата на триглицеридите, т.е. телесните мазнини. Триглицеридите са от ключово значение за нормалното функциониране на голям брой органи в тялото, но ако се съхраняват в тъканите, те могат да причинят сериозни здравословни проблеми – увеличават риска от сърдечни заболявания и затлъстяване.

С помощта на листа от смокиня можете дори да предотвратите появата на язви – трябва да дъвчете по едно листо всяка сутрин. В допълнение към всичко по-горе, този навик също ще ви помогне да регулирате телесното си тегло.

Вижте още: Домашна напитка за здраво сърце

Приготвяне на чай: кипнете 250 мл вода и добавете 3-4 смокинови листа. Оставете да къкри за 15 минути, след което отстранете от котлона.

Пийте поне по една чаша от този чай всеки ден.

Невероятните ползи от смокиновите листа ще ви помогнат да подобрите здравословното си състояние.