НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашен тор за доматите и цветята

Домашен тор за доматите и цветята

0
Естествен тор за растенията, който да си приготвите у дома
Домашен тор за доматите и цветята

Естествен тор за растенията ще получите от само две съставки. Те ще бъдат здрави и защитени от вредители.

Всеки иска да има цветя с обилен цъфтеж и свежи зелени листа. Също така градина, пълна със сочни и здрави домати, чушки и краставици е мечтата на всички градинари.

Растенията обаче често боледуват и биват атакувани от различни вредители, които допълнително ги лишават от енергия.

Въпреки скъпите торове и минерални добавки, растенията все още изглеждат болни, рядко цъфтят, а листата увяхват. Честата употреба на торове може да повлияе негативно на растежа и развитието на растенията, така че е необходима промяна в грижите и подхранването.

Ако растенията растат при неподходящи условия, това се отразява чрез промени в листата, бавен растеж, изсъхване на цветовете, закърнели корени. Това са първите признаци, че растенията се нуждаят от нашата помощ.

За да се избегне това, растенията трябва да се подхранват в определени часове.

За да бъдат растенията буйни, с красиви листа, с много цветове, но и плодове, е много важно да бъдат подхранени навреме.

Естествен тор за растенията

Сложете 500 мл хладка/студена вода в буркан. Добавете една супена лъжица сода за хляб и една супена лъжица суха мая. Разбъркайте добре с лъжица, докато съставките се разтворят добре.

Маята съдържа витамини от група В, минерали и други съставки, които са чудесни за здравето на растенията. Добавянето на мая в почвата значително увеличава количеството азот и фосфор, така че растенията цъфтят по-добре и дават по-добър добив.

Содата предотвратява появата на болести по корените и различни гъбични заболявания на цялото растение. Ако растението вече е болно, първо го третирайте само с разтвор на сода за хляб или разтвор на чесън на прах (чеснова вода), след което преминете към употребата на този разтвор.

Вижте още: Правила при отглеждането на краставици

Разтворете тази течност в 10 литра студена вода и поливайте с нея вашите цветя и градински култури. Това ще подобри растежа на растенията, ще подсили техния имунитет и устойчивост на болести, суша, студ и други вредни влияния.

Така приготвеният разтвор се използва веднага, което означава, че не можете да го съхранявате и да го използвате за по-късно. След като го приготвите, използвайте го веднага. Поливайте растенията с този разтвор 2-3 пъти месечно.