НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебната сила на комбинацията от мед и канела

Лечебната сила на комбинацията от мед и канела

0
Мед смесен с канела лекува настинка и повишава имунитета
Комбинацията от мед и канела лекува

Мед смесен с канела – смъртоносно оръжие срещу вируси, висок холестерол и други врагове на нашето здраве. И най-хубавото е, че тези продукти са достъпни за всички.

Може да звучи невероятно, но мед смесен с канела наистина лекува почти всички болести.

Сърдечно заболяване

Направете паста от мед и канела на прах. Намажете я върху хляб вместо сладко и го похапвайте редовно за закуска. Това ще намали нивата на холестерола в артериите и ще предотврати сърдечен удар.

Артрит

В чаша с топла вода смесете две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Пийте сутрин и вечер. При редовна консумация може да помогне за излекуване дори на хроничен артрит.

Инфекции на жлъчния мехур

В чаша хладка вода смесете две супени лъжици канела на прах и една чаена лъжичка мед. Пийте всеки ден. Това ще убие микробите в жлъчния мехур.

Холестерол

Смесете две супени лъжици мед и три супени лъжици канела в чаша чай. Когато го изпиете, нивото на холестерола ви ще спадне с 10 процента в рамките на два часа.

Настинка

Ако страдате от настинка, яжте една супена лъжица мед с една четвърт супена лъжица канела, три дни подред. Ще помогне при обикновената настинка, хроничната кашлица и запушени синуси.

Стомашни болки

Медът в комбинация с канела лекува стомашни болки. Приемайте редовно тази комбинация, за да се отървете от стомашната язва.

Имунна система

Ежедневната консумация на мед и канела на прах укрепва имунитета и предпазва организма от бактерии и вируси.

Грип

Испански лекари са открили, че медът съдържа естествени съставки, които убиват вирусите и предпазват от грип.

Отслабване

Сварете меда и канела на прах в чаша вода. Пийте всяка сутрин на празен стомах – половин час преди закуска. При редовна консумация ще помогне на хората с наднормено тегло да отслабнат.

Вижте още: Чай от черешови дръжки за здрави бъбреци

Лош дъх

Изплаквайте устата си всяка сутрин с топла вода, смесена с една чаена лъжичка мед и канела. Това ще ви помогне да поддържате дъха си свеж през целия ден.