НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Какво разруши обичта между двама братя?

Какво разруши обичта между двама братя?

По-малкият брат постигна успех в живота, но роднините му бяха алчни
Какво разруши обичта между двама братя?

Когато бяха деца, двамата братя бяха неразделни. Илиян беше по-голям от Симеон, така че постоянно се грижеше за него.

Минаха години. Момчетата пораснаха и създадоха свои семейства. Въпреки факта, че всеки живее своя живот, родителите им казваха, че винаги трябва да си помагат.

Веднъж по-малкият брат отиде в града, където живееше по-големият, за да си купи кола. Първо, той реши да посети Илиян, защото не се бяха виждали от много години. По някаква причина по-големият брат не беше доволен от посещението и не му позволи да остане за през нощта, така че Симеон трябваше да отседне в хотел.

Илиян дори отказа да вечеря в ресторанта в компанията на брат си. Симеон беше шокиран.

Когато намери правилната кола, парите не му достигаха. Той реши да се обърне за помощ към брат си.

Брат му му каза, че е похарчил парите си за ремонт.

Симеон все пак си купи кола. Не беше доволен от поведението на брат си, но нямаше какво да направи.

Животът продължаваше. Симеон бързо се придвижи нагоре по кариерната стълбица и постигна лидерска позиция. Родителите му бяха много горди с него. Той им помагаше по всякакъв възможен начин и им поднасяше скъпи подаръци. Роднините забелязаха това и започнаха да говорят:

“Симеон е късметлия, а по-големият едва изхранва семейството си. Защо не му помогне?

Той помогна на брат си, имаше съвест. Но близките на по-големия брат обаче започнаха да стават нагли. Апетитът им растеше със скоростта на светлината.

Илиян помоли брат си да му помогне да изплати ипотеката, напомни му, че когато са били деца, винаги се е грижел за него.

Вижте още: Грижа се за детето на свекървата

Симеон каза на брат си, че той и семейството му стават нахални. Припомни му, че дори не го почерпиха с чай, когато им отиде на гости. От този момент нататък, той спира да им помага.

Илиян започна да разказва на роднините си колко лош е брат му. Родителите се опитаха да поговорят с по-малкия си син, но той беше непреклонен. Не се чувстваше виновен. Те бяха негостоприемни към него и не му помогнаха, когато имаше нужда от помощ, така че не им е длъжен с нищо.