НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Органичен стимулатор за краставиците

Органичен стимулатор за краставиците

0
Стимулатор за краставици: Ефективен тор, който да си направите
Органичен стимулатор за краставиците

Стимулатор за краставици си направете сами лесно! Това е ефективна рецепта за естествен тор, който се състои от една съставка.

Особено полезен е за младите растения. Ще повиши имунитета им, ще стимулира растежа, ще ускори развитието им и ще улесни получаването на богата реколта.

За да го подготвите, ще ви трябва плевел, наречен врабчови чревца.

Това растение обикновено расте на сенчести, влажни места. Има тънки и крехки стъбла и малки звездовидни цветове. Може да се намери в зеленчуковата градина до къщата, по влажни равнини и горски пътища.

Полезен е не само за човешкото тяло, но и за растенията. Съдържа много ценни биологично активни вещества, много витамини, като фолиева киселина, витамин В9, който ускорява метаболитните процеси на растенията, витамин С, който подобрява реколтата и много минерали като калий, калций, магнезий и фосфор. Но също така съдържа тритерпени, които са много важни естествени регулатори за растежа и развитието на растенията.

След третиране растенията не само се развиват по-добре, но и подобряват имунитета си срещу стресови фактори. Те са по-способни да издържат на болести и вредители.

За да извлечете всички хранителни вещества от този плевел наберете около една връзка от него и го залейте с 1 литър топла вода.

След това разтрийте добре тревата с ръце. Трябва да получите зелен разтвор като този.

Вижте още: Кои торове обича мушкатото?

Прецедете и с получения стимулатор за краставици напръскайте листата на растенията.

Може да се използва на всеки етап от вегетационния период, веднъж на всеки 7-10 дни.