НАЧАЛО ЗДРАВЕ Топла или студена вода да пием сутрин?

Топла или студена вода да пием сутрин?

0
Топла вода сутрин: Какви са ползите за здравето?
Топла или студена вода да пием сутрин?

Топла вода сутрин е това, което ви трябва, за да забързате метаболизма си. Въпреки че има разпространено мнение, че трябва да е със стайна температура или по-студена, здравните експерти посочват нещо съвсем различно.

Според тях водата трябва да се затопля, вместо да се пие студена на гладно всяка сутрин и така ще подобрите максимално здравето си.

Въпреки че студената вода е това, което повечето от нас избират да пият, се оказва, че това не е най-добрият избор, защото тялото ни изразходва много енергия, за да затопли студената вода до температурата на организма.

Затова сутрин пийте топла вода, която ще ви спести енергия и ще ви хидратира през деня.

Ето някои ползи от пиенето на топла вода на празен стомах:

Облекчава болката

Може да звучи невероятно, но чаша топла вода сутрин може да облекчи главоболието или болката на други места в тялото ви поради факта, че топлината стимулира кръвообращението и едновременно с това отпуска мускулите и нервите, като по този начин облекчава напрежението и тревожността.

Подобрява кръвообращението

Кръвообращението сутрин обикновено е по-лошо и сърдечната честота е по-ниска. Пиенето на топла вода може незабавно да подобри кръвообращението.

Забавя процеса на стареене

Натрупването на токсини в тялото може да доведе до редица здравословни проблеми. Тези токсини навлизат в тялото чрез храната и околната среда и ускоряват процеса на стареене. Топлата вода е изключително полезна за промиване на токсините от тялото и отпускане на тесните пори на кожата, където те обикновено остават заключени, като по този начин се улеснява тяхното отстраняване.

Освен това топлата вода доставя повече влага на кожата, регенерира я и я прави по-еластична.

Вижте още: Чай от черешови дръжки за здрави бъбреци

Регулира теглото

Както вече споменахме, студената вода намалява сърдечната честота и понижава телесната температура, а топлата вода стимулира метаболизма и насърчава моменталната загуба на тегло.

Освен това топлата вода е особено полезна за бъбреците, които помагат на тялото да регулира нивата на кръвната захар, което предотвратява нездравословния глад, който е основният виновник за покачването на килограми.