НАЧАЛО ЗДРАВЕ Маска с дафинови листа при назолабиални бръчки

Маска с дафинови листа при назолабиални бръчки

0
Изглаждане на назолабиалните бръчки в домашни условия
Маска с дафинови листа при назолабиални бръчки

Изглаждане на назолабиалните бръчки ще постигнете сами в домашни условия. Начините, които предлагаме са лесни и достъпни.

Всеки човек ги има от раждането си. Те са особено забележими, когато се усмихваме. С годините тези линии стават по-дълбоки и по-видими, дори когато лицето е напълно отпуснато. Въпреки че, тези бръчки са индикатор за чести усмивки, много жени желаят да се отърват от тях.

Разбира се, можете да се обърнете към професионалист. Днес има множество процедури, от които да избирате. Не всеки обаче може да си ги позволи. А последствията от евтините инжекции често са плачевни. Не бързайте да се разстройвате, има и друг начин – сами да изгладите бръчките.

Представяме ви най-ефективните начини за изглаждане на назолабиалните бръчки в домашни условия. Разбира се, въпреки че средствата са евтини, ще ви трябва повече време и търпение.

Гимнастика за лице

Този набор от упражнения е изобретен от немския пластичен хирург Райнхолд Бенц. Само 10-15 минути на ден са достатъчни, за да запазите младостта си за по-дълго. Този комплекс е насочен към зоната около устните.

Отворете устата си, сякаш казвате „во“. Върнете устните в първоначалното им положение, след което повторете още 10 до 15 пъти.

Застанете пред огледалото и започнете да изброявате гласните. Опитайте се да го направите възможно най-изразително.

Отворете широко устата си, покрийте зъбите си с устните. Стегнете устните си, задръжте за няколко секунди и отпуснете.

След като захапете устните си, започнете да се усмихвате колкото е възможно по-широко за 10 секунди. Отпуснете мускулите. Повторете 20 пъти.

Вдишайте през устата и надуйте бузите си. Задръжте за 10 секунди, след което бавно издишайте. След това започнете да премествате въздуха от едната страна на бузата към другата. Направете 10-15 повторения.

Гимнастиката за лице трябва да се прави ежедневно. Скоро ще забележите как бръчките се заглаждат. Колкото по-рано започнете, толкова по-добър ще бъде резултатът. Не спирайте да тренирате дори след достигане на целта.

Маска против назолабиални бръчки

Правете я три пъти седмично, за да позволите на кожата си да си почине.

Сложете 15 дафинови листа в тенджера и ги залейте с 30 мл гореща вода. Поставете на слаб огън и варете за 3-5 минути. Прецедете и оставете да изстине напълно.

В отделна купа разбийте 3 белтъка, добавете по 1 с. л. зехтин и отвара, добавете 10 г прегоряла стипца и разбъркайте добре. Потопете парче марля и нанесете върху зоните, които ви притесняват. Фиксирайте маската с превръзка. Отстранете след 40-50 минути.

Ледена вода

Ще ви трябват вафлена кърпа и чаша ледена вода. Навлажнете ъгъла на кърпата с вода и избършете лицето си. Уверете се, че кърпата е винаги студена. Всяка бръчка трябва да се избърше поне 50 пъти.

Вижте още: Отслабване с чай от магданоз

Има по-лесен начин. Увийте кубчето лед в мека кърпа и минете по гънките за 15 до 20 секунди всяка. Най-добре е да правите това в легнало положение, когато мускулите на лицето са напълно отпуснати.

За оптимален ефект използвайте всички методи заедно. В същото време не забравяйте за основната грижа за кожата. Обърнете повече внимание на лицето си и ще успеете да надхитрите времето.

Бъдете здрави и красиви!