НАЧАЛО ЗДРАВЕ Какви са причините да не можем да отслабнем?

Какви са причините да не можем да отслабнем?

0
Защо не отслабваме въпреки всички усилия?
Какви са причините да не можем да отслабнем?

Защо не отслабваме въпреки положените усилия? Експертите отговарят на този въпрос.

Всеки, който иска да отслабне, избира най-подходящата диета за себе си. Понякога обаче диетата не дава резултат и в такива случаи възниква въпросът защо се случва това. Диетолозите посочват 5-те най-често срещани причини.

Ето защо не отслабваме:

Дефицит на витамин D

Ако в организма има недостиг на витамин D, загубата на тегло просто става невъзможна. Този витамин е от съществено значение за нормализирането и метаболизма на хормоналната система.

Ако спортувате, не преяждате, но все пак не можете да отслабнете, тогава трябва да включите богати на витамин D храни в диетата си. Може също да е полезно да приемате този витамин.

Излишна захар

Не бива да се забравя, че разнообразните храни могат да бъдат с високо съдържание на захар. Трябва да се ограничи консумацията на сладки плодове, да се избягват подсладените кисели млека и т.н. Дори ако такива храни са с относително ниско съдържание на калории, все пак е възможно да напълнеете.

Недостиг на сън

Особено важно е да се наспивате добре, когато отслабвате. Продължителността на нощната почивка трябва да бъде най-малко 8 часа, тъй като недостигът на сън може да доведе до повишаване на хормоните на стреса и глада.

Нарушения в работата на щитовидната жлеза

Ако сте на строга диета и спортувате, но теглото ви остава същото, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Вижте още: Лечебни рецепти с живовляк

Игнориране на значението на детоксикацията

Съвременният човек трябва редовно да почиства тялото си от токсични вещества. Ако не го направите, това ще доведе до натрупване на мазнини. Безопасна детоксикация може да се извърши чрез пиене на чай, ядене на листни зеленчуци и сезонни плодове.