НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети при поливането на краставиците

Съвети при поливането на краставиците

0
Как се поливат краставиците правилно?
Съвети при поливането на краставиците

Как се поливат краставиците правилно? Трябва да знаете отговора на този въпрос, ако сте решили да отглеждате тези зеленчуци сами.

Всеки градинар мечтае за огромна реколта от краставици, но някои забравят за трите прости правила за поливане на тази култура.

Ако не спазвате тези съвети, тогава дори най-добрите сортове краставици няма да дадат очаквания резултат.

Как се поливат краставиците?

Водата трябва да е предимно мека, умерено топла и без хлор. Агрономите посочват, че това вещество може да причини некроза на кореновата система.

Този проблем е силно изявен в случаите, когато чешмяната вода е обилно хлорирана. Ако поливате краставиците с тази вода, няма как да очаквате добра реколта.

Температурата на водата трябва да бъде около 25 градуса. Ако е под 20 градуса, растението ще се стресира, което ще наруши движението на сока по стъблото. Това от своя страна ще доведе до пожълтяване и опадане на завръзите.

Нарушаването на режима на поливането има последствия, които са по-лоши от сушата.

Първите 14 дни след засаждането на разсада в почвата и след появата на разсада, поливайте ежедневно, не повече от 1,5 литра на корен.

Вижте още: Как да подхранваме доматите?

С появата на първите цветове намалете честотата на поливане, но увеличете количеството. Например за 12 корена използвайте 15 литра вода.

През август намалете поливането – веднъж на 4 дни и намалете обема до 10 литра на 1 кв. м.