НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кой тор да изберем за краставиците?

Кой тор да изберем за краставиците?

0
Подходящ тор за краставици, осигуряващ им оптимално развитие
Кой тор да изберем за краставиците?

Подходящ тор за краставици, който им осигурява всички необходими условия за развитие е калиевият хумат. След прилагането му, веднага ще забележите разликата.

Получаването на реколта от висококачествени и здрави краставици, с висок добив от единица обработваема площ, е обща цел както за любителите, така и за професионалните производители.

Използвайте калиев хумат. Това е универсален, но много ефективен тор, който стимулира растежа и развитието на растенията и ги предпазва от насекоми и болести. Когато се използва правилно, краставиците растат по-добре, дават по-здрави плодове, които могат да се съхраняват за по-дълъг период от време.

Преди да приложите този тор, ще трябва да съберете узрелите краставици. След това ще можете да приложите комплексния тор, който ще премахне симптоми като: пожълтяване на завръзите, увяхване и пожълтяване на листата и бавно узряване на плодовете.

Вижте още: Съвети при поливането на краставиците

За да приготвите дадения тор, ще трябва стриктно да следвате инструкциите на опаковката, тъй като всеки производител има свои собствени и дозите се различават. Разредете калиевия хумат в престояла вода, защото краставиците не обичат студена вода. Полейте почвата с чиста вода преди прилагане.

С употребата на този подходящ тор за краставици богатата реколта ви е гарантирана.