НАЧАЛО ЗДРАВЕ Защо да ядете череши всеки ден?

Защо да ядете череши всеки ден?

0
Ползи от черешите: Предотвратяват опасни заболявания
Защо да ядете череши всеки ден?

Ползи от черешите, които ще ви накарат да ги консумирате всеки ден! Всичко, което трябва да знаете за тези вкусни плодове, е в този текст.

Освен че са изключително вкусни, черешите, както и другите плодове, имат свойства, които са полезни за тялото ни.

Ако се чудите какви плодове да купите, нека изборът ви да бъде череши.

Ако ги включите в диетата си, тялото ви ще ви бъде благодарно.

12 ползи от черешите:

  1. Те ​​намаляват риска от някои форми на рак. Антоцианините и други растителни пигменти, които придават на черешите тъмночервен цвят, могат да предпазят клетките от мутации със своето антиоксидантно действие и да намалят риска от злокачествени заболявания.

2. Намаляват риска от инфаркт на миокарда. Черешите предотвратяват окисляването на вредния LDL холестерол, който уврежда стените на кръвоносните съдове. За здраво сърце яжте череши често.

3. Те предпазват кръвоносните съдове на мозъка и ви защитават от инсулт.

4. Мъжете, които искат потомство, трябва често да ядат череши. Антиоксидантите и витамините, предимно витамин С, на който са богати черешите, подобряват качеството на спермата.

5. За добро зрение изберете черешите, защото те влияят благоприятно на клетките на окото.

6. Съдържат кумарин и намаляват склонността на кръвта да се коагулира. Това намалява риска от тромбоза.

7. Поради високото съдържание на калий, те насърчават изхвърлянето на течности и понижават кръвното налягане. Хората с хипертония трябва да ги ядат по-често.

8. Черешите намаляват възпалителните процеси в организма и облекчават проблемите при възпалителни ревматични заболявания, особено ревматоиден артрит.

9. Помагат при подагра. Намаляват количеството на пикочната киселина, която е основният виновник за развитието на подагра и влошаването на симптомите на това заболяване.

Вижте още: Полезни рецепти с бъз

10. Съдържат много желязо, така че ако сте анемични, добавете ги към диетата си. Препоръчват се и за жени с обилна менструация, които са склонни към анемия.

11. Редовната им консумация намалява риска от диабет.

12. Укрепват кръвоносните съдове, особено капилярите.

Насладете се на тези вкусни плодове и бъдете здрави!