НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народни средства при кокалче на палеца на крака

Народни средства при кокалче на палеца на крака

0
Кокалче на палеца на крака: Народни средства
Народни средства при кокалче на палеца на крака

Кокалче на палеца на крака е доста често срещана патология, която причинява дискомфорт на много жени. Това заболяване може да бъде причинено от много фактори.

В началния етап растежът на кокалчето може да бъде спрян с помощта на доказани рецепти от традиционната медицина.

Лечението е много ефективно, ако го започнете още при първите признаци. Но дори и на по-късен етап резултатите са задоволителни.

Но преди да използвате каквато и да е народна рецепта, е необходима консултация с лекар. Не забравяйте да се тествате за алергии!

Глухарче и йод

Сто грама цветове от глухарче се оставят да изсъхнат малко, след което към тях се добавя йод в такова количество, че да ги покрие. Настоява се за четири дни. Краката се запарват добре, избърсват се и след това полученият състав се нанася под формата на решетка. Тази процедура се прави всяка вечер в продължение на две седмици.

Йод и сол

Топли 15-минутни вани ще помогнат за облекчаване на болката в костите. В един литър вода трябва да разредите десет капки йод и две супени лъжици сол. Солено-йодните вани трябва да се правят редовно. За да облекчите болката, можете също да намазвате кокалчето с йод ежедневно.

Вижте още: Защо да ядете череши всеки ден?

Йод и аспирин

Пет таблетки аспирин се добавят към десет милиграма йод. Сместа се разклаща старателно. Когато аспиринът се разтвори, йодът става безцветен. Използвайте за намазване вечер. Процедурата се прави в продължение на три дни, след което следва двуседмична почивка и отново се прави тридневен курс.

Понякога доказаните народни рецепти са много по-ефективни от традиционната медицина! Не забравяйте да опитате тези средства в началния стадий на заболяването.