НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Изплащам ипотеката на свекървата

Изплащам ипотеката на свекървата

0
Съпругът ми се разболя и се налага аз да плащам за всичко
Изплащам ипотеката на свекървата

Предполагам, че не съм единствената, която има лош късмет със свекърва си. Уважавам я, все пак тя е майка на съпруга ми, но понякога толкова ме вбесява, че не ми остават сили.

Бащата на мъжа ми беше военен. Свекърва ми не е работила нито ден от живота си.

7 години, след като се оженихме с Иван, свекърът почина. Свекървата остана сама, без работа, на 60. Съпругът ми и аз живеехме в моя апартамент, на 200 км от нея. И така свекървата започна да мрънка, че й е скучно да живее толкова далеч сама, че няма достатъчно пари.

Въпреки че бях против, съпругът ми започна да изпраща пари на майка си всеки месец. Това продължи няколко години и нанесе огромни щети на семейния ни бюджет. Но свекървата отиде по-далеч и реши да си купи апартамент близо до нас. Цените на имотите са безумни. Ето защо парите от стария й апартамент не стигаха дори за половината от новия апартамент. За другата половина трябваше да тегли ипотека.

Свекървата направи всичко така, че тя да живее в апартамента, а мъжът ми да плаща и след това той да получи апартамента. Да, но никой не ме попита как ще имаме достатъчно пари да живеем, като се има предвид, че почти цялата заплата на съпруга ми отива за ипотеката.

Вижте още: Снахата се обиди заради подаръка ми

Свекървата отново започна да хленчи, че парите не й стигат. Но съпругът ми се разболя и се наложи аз да плащам за всичко.

Казах на свекърва ми, че ако не се опомни, ще отиде да живее в старчески дом. Нямам намерение да плащам за всяка нейна прищявка. Не си говорихме няколко месеца и тя реши да продаде апартамента и да си купи къща на село. Е, за какво трябваше да изтърпя всичко това?