НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата ще ни изгони от апартамента

Свекървата ще ни изгони от апартамента

0
Свекървата ни заплашва, че ще ни изгони от апартамента
Свекървата ще ни изгони от апартамента

Влюбих се в Евгени от пръв поглед. Беше толкова сладко срамежлив, усмихвайки ми се, че просто се разтапях. Бяхме неразделни.

Всичко в него ми харесваше – смешните му щръкнали уши, срамежливата усмивка, финото чувство за хумор, грижата, вниманието и нежността му към мен. Честно казано, хареса ми и това, че за разлика от мен той живееше в апартамент, а не в общежитие. Аз съм от провинцията, а той живееше в столицата, но с родителите си. Но това ми се стори дребна подробност.

Запознанството мина добре. Баща му ме почерпи със скъп коняк, а майка му с вкусна торта. Не можех да се нарадвам на бъдещите свекър и свекърва.

На сватбата дойдоха моите родители и брат ми, неговите родители и леля и няколко приятели.

Заживяхме с родителите на съпруга ми и адът започна. Още на третия ден след сватбата свекървата започна да ме обижда. Плачех тихо в нашата стая, но не казах нищо на съпруга си. Не исках да започвам семейния живот със скандали и ултиматуми. Съпругът ми видя, че съм тъжна, но аз му казах, че просто съм уморена.

Тогава свекървата започна да говори на съпруга ми, че съм лоша домакиня. Стигна се до там, че тя нахлу в стаята ни посред нощ. Вдигали сме прекалено много шум и сме пречили на съня й. Съпругът ми се застъпи за мен. А майка му реши, че му влияя зле и че трябва да напуснем апартамента й, тъй като постоянните скандали вредят на здравето й. Но ние няма къде да отидем. Евгени не печели достатъчно, за да живеем в отделен апартамент. Наскоро разбрах, че съм бременна.

Преглътнах негодуванието си и замълчах. Но свекървата ни заплашва, че ще ни изгони от апартамента си, ако не спазваме правилата й. Вече ме е страх дори да не скръцне вратата, че иначе ще остана бременна на улицата.

Тя чупи чиниите ни, съсипва храната ни, наскоро наряза дрехите ми. Всеки ден прави по някоя глупост. Свекърът е постоянно в командировки, съпругът ми е на работа. Страхувам се за себе си и за бебето.

Вижте още: Разведохме се заради свекървата

Караме се с мъжа ми. Искам да намеря апартамент, но как ще плащам наема? Да отида при родителите ми? Но аз обичам съпруга си и не искам да разрушавам семейството ни, защото скоро ще се появи бебето. Как да омилостивя свекървата?

Някой бил ли е в подобна ситуация?