НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашни средства за прогонване на мухите

Домашни средства за прогонване на мухите

Домашни средства срещу мухи, които са безвредни
Домашни средства за прогонване на мухите

Домашни средства срещу мухи ви предлагаме да използвате вместо препарати от магазина. Химическите спрейове срещу мухи са сред най-агресивните химикали за нашето здраве.

Всъщност много експерти предупреждават, че самите мухи не са толкова опасни, колкото химикалите, използвани срещу тях.

Домашни средства срещу мухи

Карамфилова вода

Карамфилът също е чудесен и срещу молци. Изсипете 15 зрънца във водата и я кипнете. Сложете купи с такава вода до прозорците и вратите.

Ухаещ спрей

Всичко, от което се нуждаете, е 1 лимон, капка зехтин, връзка лавандула и 10 зърна карамфил. Слагат се нарязаните лимон и карамфил и се варят в 300 мл вода около 5 минути. След това добавете лавандулата и оставете настрана да изстине. След това просто пресипете в спрей бутилка и напръскайте помещенията в дома.

Оцет

Оцетът също е отличен репелент. Добавете малко оцет във водата за почистване на прозорците и ги измийте добре отвън с тази смес. Мухите не понасят миризмата на оцет. Изсипете малко оцет на дъното на буркани, покрийте с фолио и направете няколко дупки. Сложете ги на первазите на прозорците.

Използвайте и комбинацията от карамфил и оцет. Напълнете спрей бутилка с оцет и вода в съотношение 1:1. Добавете 20 капки етерично масло от карамфил, разклатете и напръскайте.

Лимон и карамфил

Разрежете лимона наполовина и забийте зрънца карамфил в него. Когато сте готови, трябва да изберете правилното място, където да поставите вашия естествен репелент.

Препоръчваме да го поставите близо до прозорци, балконски врати или в кухнята. Трайността е около 2 седмици, след което просто трябва да си приготвите още един.

Вижте още: Домашен разтвор срещу листни въшки

Вместо лимон, можете да използвате лук.

Разрежете лука и забийте зрънцата карамфил. Комбинацията от миризми е много силна за насекомите и тъй като те губят способността си да се ориентират, предпочитат да я избягват. Като алтернатива просто сложете лука в купа и го поставете на кухненския плот например. Мухите и комарите ще престанат да ви безпокоят.