НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Няма да дам апартамента на сина си

Няма да дам апартамента на сина си

0
Синът ми каза, че ще доведе бременната си приятелка
Няма да дам апартамента на сина си

Отгледах сина си сама. Съпругът ми започна да ми изневерява веднага след раждането. Отначало търпях всички тези предателства и си затварях очите, а след това той просто си отиде. Ако не бяха родителите ми, щеше да ми е много трудно.

Благодарение на висшето си образование, опита и постоянството, аз успешно се придвижих нагоре по кариерната стълбица. Попаднах в добра компания и започнах да получавам висока заплата.

Когато синът ми тръгна на училище, успях да изплатя ипотеката. Живеехме с родителите ми. Успоредно с това спестявах пари закупуване на апартамент. Купих едностаен апартамент и го дадох под наем.

Компанията, в която работех фалира и останах без работа. Ако не беше апартаментът под наем, не знам как щях да живея. Не очаквах помощ от сина ми. Сигурно съм пропуснала нещо във възпитанието му в преследване на пари и успех в кариерата. Порасна разглезен. За 20-ия му рожден ден му подарих кола. Много хора само мечтаят за това.

Когато Иван беше трета година в университета, той реши да се ожени. Помолих ги да изчакат, но разбрах, че няма смисъл – момичето беше бременно. Ние трябваше да поемем разноските по сватбата, защото родителите на снахата не са много заможни.

Дадох един от апартаментите на сина ми за временно ползване. Младоженците похарчиха всички пари за развлечения, въпреки че можеха да изтеглят ипотека. Година по-късно пътищата им се разделиха. Сега трябва да плащам издръжка вместо сина ми, за да няма проблеми със закона.

Настоях синът ми да се премести при мен. Отново дадохме апартамента на наематели. Сега съм на 55 години. Работя, но мога само да мечтая за предишните си доходи. Родителите ми често боледуват, а скромната им пенсия не им стига.

Синът ми работи само няколко месеца и каза, че няма да работи за стотинки.

Вижте още: Разведох се след 25 години брак

Наскоро ми каза, че има нова приятелка. Тя също е бременна! Иска да им организирам малка сватба и да им дам апартамента, който сега давам под наем. Но аз му отказах.

Синът ми каза, че ще доведе бременната си приятелка при родителите ми, ако не се съглася с условията му. Най-вероятно няма да мога да избегна скандала. Но ще отстоявам позицията си, защото не дължа нищо на сина си.