НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съхраняване на краставиците

Съхраняване на краставиците

0
Как се съхраняват краставиците пресни за дълго?
Съхраняване на краставиците

Как се съхраняват краставиците правилно? Днес ви представяме няколко ефективни начина.

Пресните краставици от градината са по-вкусни и здравословни от закупените от магазина зеленчуци, които често се третират със специални вещества, за да издържат по-дълго. Ето защо, може би, се питате как да съхранявате зеленчуците, така че да останат свежи за 2 или повече месеца.

Има много начини като едни работят с различна степен на успех, а някои не работят изобщо. Например, накисва се марля във вода, краставиците се поставят в нея и се слагат в пли в хладилника.

Или всеки плод се слага в хартиена кърпа, поставя се в целофанова торбичка и се съхранява на рафта за зеленчуци за около 14 дни.

Представяме ви още един метод. Краставиците се поставят в съд с опашките надолу. След това се налива студена вода, около 2-3 см, така че опашките да са в течността. След това зеленчуците се слагат в хладилника и периодично се долива с вода. Краставиците се съхраняват по този начин не повече от 30 дни.

Вижте още: Домашни средства за прогонване на мухите

Как се съхраняват краставиците за по-дълго? Зеленчуците се слагат в пликове с цип, за да няма достъп на въздух. По този начин могат да издържат 2-2,5 месеца. На вкус ще са като току що откъснати от градината.