НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползи от чая от босилек

Ползи от чая от босилек

0
Босилек при инфекции и възпалителни процеси в организма
Ползи от чая от босилек

Босилек при инфекции и възпалителни процеси в организма се използва под формата на чай и инхалации. Тази лечебна билка съдържа камфор, минерални соли, растителни влакна, етерични масла и много други. Освен това босилекът е богат на витамини А, К, С и В6. От минералите съдържа магнезий, манган, калий и желязо.

Чаят от босилек се използва срещу болки в мускулите, профилактика на заболявания на храносмилателните органи, бъбречни заболявания, проблеми с пикочния мехур, безсъние и хронична умора, главоболие, настинки, грип, бронхит, астма, кожни проблеми, предпазва от различни инфекции.

Босилек при инфекции и кашлица

Подходящ е при проблеми със затруднено дишане, кашлица и слуз. Почиства бронхите и помага за изхвърлянето на слузта, която дразни дихателните пътища.

При проблеми със синусите

Вижте още: Здравословна смес за отслабване за закуска

Независимо дали става въпрос за алергична реакция или за възпалителен процес чаят от босилек успешно се използва за инхалации.

Сложете две супени лъжици сушен босилек в литър вряща вода и оставете да престои 5 минути под капак. След това започнете да вдишвате, като поставите лицето си над купата с чай и покриете главата си с кърпа.

Възрастните могат да вдишват няколко минути, а децата – по 2-3 минути. Достатъчно е да повторите процедурата 2 пъти през деня.