НАЧАЛО ЗДРАВЕ Розмарин и ракия при разширени вени

Розмарин и ракия при разширени вени

0
Лек с розмарин и ракия за разширени вени
Розмарин и ракия при разширени вени

Лек с розмарин помага при разширени. Приготвя се с ракия.

Разширени вени могат да се появят, когато малките клапи във вените отслабнат.

Ако краката ви са вечно уморени и вече не знаете как да прикриете разширените вени и спуканите капиляри, време е да опитате този естествен лек.

Разширените вени могат да бъдат много забележими поради техния тъмносин или лилав цвят, а също така често изпъкват под кожата.

Симптоми при разширени вени:

  • усещане за парене или пулсиране в краката
  • тежки и болезнени крака
  • мускулни крампи, които могат да бъдат по-изразени през нощта
  • подуване на краката или ставите
  • суха кожа, която може да сърби или изглежда по-тънка над разширени вени

Хубавото е, че има напълно натурален лек, който може да облекчи всички горепосочени симптоми.

Необходими са ви един литър ракия, най-добре гроздова, и 10 грама розмарин. Сложете розмарина в бутилката с ракия и оставете да престои десет дни.

Оставете розмарина в ракията.

Болните вени се мажат с ракията и се масажират два-три пъти на ден по петнадесет минути.

Можете също така да поставите превръзки за една нощ и да увиете краката си с памучна кърпа. Този лек облекчава крампите на краката, подобрява кръвообращението и намалява възпалението на краката. Бъдете постоянни и използвайте компреси и масажирайте краката си ежедневно. Ще усетите подобрение.

Вижте още: Ползи от чая от босилек

Този лек с розмарин е добър както за лечение, така и за профилактика, тъй като ще премахне тези симптоми по естествен и безопасен начин. Клончетата розмарин можете да смените по-късно, а старите, да изхвърлите.

Освен че лекува вените, розмаринът влияе и върху концентрацията и по-добрата памет, така че ако имате пресен розмарин, изсушете го и го дръжте в стаята, в която прекарвате повече време, защото ароматът му ще ви подейства благоприятно. Можете също така да използвате етерично масло от розмарин в аромалампа и да се насладите на неговия аромат и лечебни свойства.