НАЧАЛО ЗДРАВЕ Слабително сладко

Слабително сладко

0
Слабително сладко: Достатъчна е една лъжица на ден
Слабително сладко

Слабително сладко от фурми и сини сливи е подходящо за хора със запек и анемия. Приготвя се лесно и бързо.

Причините за запек могат да бъдат различни: твърде малко движение, стрес, лекарства, някои витамини, недостатъчно количество вода, но може да е и страничен ефект от друго заболяване.

Въпреки че запекът изглежда безобиден, това не е така, особено ако продължава месеци, защото през това време човекът не се чувства добре в кожата си. Характеризира се със затруднена дефекация, както и с твърди изпражнения.

Според статистиката всеки десети човек страда от запек. Важно е да се лекува, защото вредните вещества трябва да бъдат изхвърлени от тялото възможно най-бързо. Опитайте природни средства. Сладкото е най-добрият избор.

Ако ядете по една голяма лъжица сладко на ден, това ще увеличи честотата на изхожданията ви.

Фурмите имат широк спектър от ползи за здравето, поради което се считат за най-здравословния плод. Те са източник на естествени фибри, които са необходими за функционирането на червата.

Естествената захар във фурмите е перфектна алтернатива на обикновената захар. Лесно смилаеми са и намаляват глада. Съдържат много витамини.

Фурмите са полезни за пациентите с анемия, тъй като са отличен източник на желязо. Желязото, като част от хемоглобина, определя капацитета за пренасяне на кислорода в кръвта. Фурмите съдържат калций, който е полезен при диария. Освен това спомагат за възстановяване на чревната флора.

Рецепта за слабително сладко:

Необходими съставки:

  • 150 г фурми
  • 150 г сини сливи
  • 1,5 чаши вода

Приготвяне:

Вижте още: Освежаваща напитка за отслабване

Нарежете фурмите и сливите на парчета. Сложете ги във вряща вода и ги варете до сгъстяване.

Полученото количество трябва да е достатъчно за 20 порции. Това сладко е подходящо за всеки. Можете да го ядете самостоятелно, да го намажете на филийка или да го добавите към овесени ядки.