НАЧАЛО ЗДРАВЕ Царевична коса лекува

Царевична коса лекува

0
Царевична коса: Естествен диуретик и лек (1)
При варенето на царевицата не отстранявайте царевичната коса!

Царевична коса се използва за облекчаване на някои здравословни проблеми. Ето защо при варенето на царевицата не я отстранявайте.

Лечебни свойства:

  • предотвратява образуването на камъни в бъбреците
  • действа като естествен диуретик и насърчава премахването на излишната течност от тялото
  • понижава нивото на захарта и холестерола в кръвта
  • богата е на калий, който подпомага съсирването на кръвта

Ако не искате да консумирате царевичната свила заедно с царевицата, сварете я в малко вода. Прецедете и когато изстине пийте като чай.

Забележка: Чаят от царевична коса не се препоръчва за бременни жени, тъй като може да предизвика преждевременни контракции.

Царевичната коса е известна с това, че наистина помага много при някои заболявания, както и че няма странични ефекти. Чаят от царевична коса е един от най-силните природни диуретици. Чрез консумацията на този чай количеството отделена урина може да се увеличи няколко пъти в рамките на 24 часа без никакви вредни последици. Царевичната коса има противовъзпалително действие и защитава и успокоява пикочните пътища и бъбреците.

Чаят се използва като лек срещу инфекции на пикочния мехур, възпаление на бъбреците, пикочните пътища и при възпаление на простатата. Стимулира отделянето на урина и бактерии от организма.

Освен това, чрез отделянето на по-голямо количество урина, тялото се освобождава от излишния фосфор и протеини, което значително намалява болките от рематизъм и подагра, както и отока на краката.

Затова в народната медицина чаят от царевична коса се използва за изхвърляне на камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, срещу подагра, хроничен нефрит, срещу ревматизъм и ревматоиден артрит.

Вижте още: Здравословна смес за отслабване за закуска

Поради изразеното си диуретично действие, чаят от царевична коса може да ви помогне и когато искате да отслабнете (разбира се, с подходящ хранителен режим и упражнения), тъй като с него тялото ви бързо ще изхвърли всички вредни вещества. Следователно полезен е и за отслабване и при предменструален синдром.

От тялото се отделят и други вредни вещества, така че редовната консумация на този чай подобрява кръвообращението, състоянието на кръвта и улеснява работата на черния дроб.