НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за подути крака

Лек за подути крака

0
Чай за подути крака: Елиминира излишната течност от тялото
Лек за подути крака

Чай за подути крака премахва излишната течност от тялото. Няма странични ефекти.

Подуват ли ви се краката? През лятото много жени се борят с този проблем. Представяме ви една рецепта за домашен чай от магданоз, който бързо ще премахне излишната течност от тялото.

Подуването на краката може да е следствие от заболяване. Ако е придружено от усещане за недостиг на въздух, може да е признак за сърдечна недостатъчност, а ако са подути и клепачите и има проблем с уринирането – може да е признак за лоша бъбречна функция. Ето защо трябва внимателно да наблюдавате тялото и ако се наложи да посетите лекар.

Често, обаче, подуването се засилва от грешки в диетата, прекомерно стоене в една поза (седнала или обратното – работа в изправено положение), липса на движение и заради ПМС.

Изследванията показват, че магданозът има диуретичен ефект и ефективно пречиства тялото от токсини. Освен това, той е богат на калий и тъй като повечето диуретици изхвърлят този минерал от тялото, самият магданоз няма нежелани ефекти.

Чай за подути крака

Необходими съставки:

  • магданоз с корен
  • вода
  • лимон, джинджифил или мед на вкус

Начин на приготвяне:

Вижте още: Домашна рецепта за почистване на белите дробове от слуз

Листата и корена на магданоза се нарязват на ситно. Трябва да получите около 1/4 чаша магданоз. Залейте с вода и сложете на котлона. Варете 5-7 минути, след което прецедете. Можете да добавите лимон, джинджифил или мед на вкус.

Пийте този чай 3 пъти на ден – тогава ще постигнете най-добри резултати.