НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Хрупкави кисели краставички

Хрупкави кисели краставички

0
Хрупкави краставички в буркани за зимата
Хрупкави кисели краставички

Хрупкави краставички в буркани задължително трябва да си приготвите за зимата. Това е изключително проста, но доста надеждна рецепта.

За да приготвите тези краставички, трябва да приготвите 6% оцет от оцетна киселина (70%). Просто разтворете 1 част оцетна киселина (70%) в 11 части студена вода и разбъркайте добре. Така ще получите необходимата концентрация. За буркан от 1 литър са ви необходими 6 с. л. от получения разтвор.

Накиснете краставичките за 3 часа и ги измийте добре. Отрежете върховете на зеленчуците и ги залейте със студена вода. През това време можете да подготвите бурканите. Те трябва да бъдат стерилизирани и подсушени.

След като бурканите изсъхнат, наредете в тях чисти листа от касис, копър, бахар, чесън и кориандър. Нарежете лука на кръгчета и добавете по няколко във всеки буркан.

Наредете краставичките в бурканите, като ги поставите вертикално. Въпреки че, ако са твърде малки, можете да промените позицията на зеленчуците в буркана. Важно е да са наредени плътно.

За да приготвите саламурата, трябва да кипнете вода, като разтворите в нея сол и захар. Пригответе и оцетния разтвор. Залейте краставичките със саламура и след това добавете 9 супени лъжици оцетен разтвор във всеки буркан.

Покрийте бурканите с капачки и ги поставете в тенджера с вода. Сложете кърпа на дъното преди това, сгъната 2-3 пъти. Загрейте бурканите на слаб огън, докато краставичките сменят цвета си.

Вижте още: Еклери с маслен крем

Извадете бурканите от тенджерата с вода и ги затворете. Увийте бурканите с одеяло. Съхранявайте ги на хладно място.

Насладете се на вкусните хрупкави краставички в буркани!