НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стар лек срещу хеликобактер пилори

Стар лек срещу хеликобактер пилори

0
Лечение за хеликобактер пилори: Народна рецепта
Стар лек срещу хеликобактер пилори

Лечение за хеликобактер пилори предлага народната медицина. Консумират се смокини в зехтин за 40 дни.

Смокините са изключително полезни и трябва да се консумират по-често, както пресни, така и сушени. В комбинация със зехтин са най-доброто лекарство, когато става дума за стомашни бактерии.

Сушените смокини се поставят в стъклен буркан, след което се заливат с качествен, нерафиниран (студено пресован) зехтин. Можете също така да нарежете смокините на четвъртинки.

Един от най-честите причинители на възпаление на стомаха и изобщо на стомашни заболявания е именно бактерията хеликобактер пилори, патогенна грам отрицателна, спираловидна и подвижна бактерия, открита през 1982 г. от австралийски учени. Дотогава лекарите смятали, че причината за симптомите на гастрит са алкохолът, пикантните храни, киселото, тютюнопушенето и др.

Хеликобактер пилори причинява повече от 90% от язвите на дебелото черво и до 80% от язвите на стомаха. Това е една от малкото бактерии, адаптирани към живот в изключително киселинни условия. Има специални ензими (уреази), които създават по-малко пространство за нея с подходяща pH стойност.

Голяма част от хората са носители на тази бактерия (която е част от естествената микрофлора), но не го осъзнават, защото не им причинява никакви симптоми или инфекция. Освен в храносмилателния тракт се среща и в малки ранички в устната кухина, зъбни отлагания, слюнка и изпражнения.

За щастие, има много ефективно лекарство, което е и много просто. За лечението се използват сушени смокини в комбинация със зехтин. Известно е, че смокините са били използвани преди повече от хиляда години, но по неизвестни причини днес те са пренебрегвани.

Ползи от лека:

  • регулира работата на стомашно-чревния тракт
  • помага за отслабване
  • богат е на лесноусвоим калций, който е необходим на хора с непоносимост към лактоза
  • богат е на калий, който укрепва сърцето
  • съдържа огромно количество антиоксиданти, които укрепват имунната система и общото здраве
  • подобрява състоянието на кожата и забавя стареенето
  • помага при безсъние
  • помага при лечението на стомашни бактерии

Необходими съставки:

  • 40 сушени смокини
  • зехтин

Приготвяне:

Сложете смокините в стъклен буркан и ги залейте със зехтин. Затворете с капачка и го оставете в хладилника. След 40 дни вече можете да приемате този лек.

Вижте още: Рецепта с куркума за здрави стави

Употреба:

Приемайте по 1 смокиня с малко зехтин на гладно.

За да бъде това лечение за хеликобактер пилори възможно най-ефективно, е необходимо диетата да се хармонизира с лечението. Яжте варени, леки храни без много подправки, без много кисело и много пикантно. Избягвайте месото и сушените меса. Яжте възможно най-много прясна храна.