НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Според снаха ми съм много лоша баба

Според снаха ми съм много лоша баба

0
Всички играчки, които купувам след два дни са счупени
Според снаха ми съм много лоша баба

Големият ми син вече има две деца, а малкият е още ученик. Не съм общувала с баща им от много години. След развода той изчезна напълно. Сама се грижа за сина си, но парите не винаги ни стигат.

Но има още един проблем – снаха ми. Негодува, че правя евтини подаръци на внуците си. Честно казано, очаквам всички празници с ужас, защото снаха ми поръчва такива подаръци за децата, каквито не мога да си позволя. Когато се роди внучка ми, подарих хубави дрехи и играчки. Снахата обаче пак намери кусури в качеството и попита откъде съм ги купила. Нямам пари за маркови стоки, а тя само въздъхна и каза, че децата й нямат нужда от евтини неща.

Колкото по-голяма става внучката, толкова по-големи желания има. Снаха ми праща линкове за различни сайтове. Някаква си там дъска за рисуване струва, колкото заплатата ми за месец. Внукът ми също иска скъпи неща. Освен това той не знае как да си пази играчките. Когато отивам в дома им виждам как всички играчки, които съм му купила, са счупени, дори скъпият таблет. Най-лошото е, че снаха ми подарява някои от моите подаръци на други деца, тъй като внуците ми не ги харесвали. Толкова съм обидена! Едва си позволявам да купя тези играчки, а след това тя ги подарява на други деца.

Все пак трябва да се грижа за сина си, а не само да се чудя как да зарадвам внуците си. Когато отново видях новите играчки счупени, реших, че вече няма да купувам скъпи подаръци. Едва си го позвволявам, а снахата дори не учи децата да се грижат за вещите си. Нека тя да им купува играчки.

Мога да изпека торта за празника и да купя каквото сметна за нужно, но вече няма да пилея излишни пари. Писна ми от неуважителното отношение!

Когато снахата разбра, че повече няма да купувам скъпи неща, започна да манипулира децата.

Вижте още: След 40 години брак напуснах съпруга си

Моите деца никога не са си чупили играчките по този начин и се отнасяха с уважение към мен. Не искам да харча цялата си заплата за играчка, която внуците ми ще счупят след два дни.

Може би греша, но вече няма да се съобразявам с тях. Ще купувам подаръци според възможностите си.

Най-лошото е, че синът ми дори не мисли да ме защити.