НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебните свойства на печения лук

Лечебните свойства на печения лук

0
Консумация на печен лук: Полезен е за черния дроб
Лечебните свойства на печения лук

Консумация на печен лук се препоръчва заради силното му антибактериално действие. При термична обработка не губи свойствата си, напротив!

Пресният лук с мед се използва за лечение на бронхит и за облекчаване на кашлицата. Сокът от лук помага при болки в ушите и дори може да се използва за ходилата за намаляване на телесната температура.

В повечето случаи при тези заболявания е достатъчно да се пие чай от лук в продължение на 2-3 дни. По препоръка на Рудолф Бройс, австрийски привърженик на алтернативната медицина, чаят от лук се използва при сърдечна и бронхиална астма. Препоръчително е да пиете чая без захар.

Този чай е добър и за детоксикация и укрепване на организма, тоест за цялостното ни здраве.

Но малко хора знаят, че печеният лук е полезен.

Ако почувствате болка, сложете топла, печена глава лук върху проблемната зона за 20 минути. Болката ще изчезне бързо.

Лукът е добър съюзник на хората, които имат диабет, затова лекарите го препоръчват за ежедневната им диета. Можете да ядете лук като гарнитура, но той е най-ефективен, когато се яде на празен стомах.

Вижте още: Рецепта с куркума за здрави стави

Ефектът от редовната консумация на печен лук е видим още след седмица. Всичко това благодарение на сярата и желязото, съдържащи се в него. Помага за нормализиране на кръвната захар, правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

Лукът помага на кръвоносните съдове да се прочистят от излишните отлагания.

След печене във фурната лукът отделя етерични масла, които му придават специфичния аромат и вкус.