НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да подобрим зрението си?

Как да подобрим зрението си?

0
Упражнения за очите за поддържане на доброто им здраве
Как да подобрим зрението си?

Упражнения за очите подобряват и запазват зрението. Ако прекарвате много време пред екрана на компютъра всеки ден, време е да започнете да се грижите за очите си сега, за да не загубите острото си зрение с напредване на възрастта.

Тези съвети ще ви помогнат да подобрите зрението си, дори ако вече носите очила или контактни лещи. Докато седите пред компютъра, мигайте възможно най-често, за да овлажнявате склерата. Изсъхването й причинява много проблеми със зрението.

Ценни препоръки и съвети за поддържане на добро зрение

Как да подобрим зрението?

Почивка за очите

Свикнете да затваряте очи за известно време през деня. 2 минути ще бъдат достатъчни за отпускане на очните мускули и възстановяване на зрението. Затваряйте очи за 2 минути на всеки час и не само ще подобрите зрението си, но и ще приведете в ред нервната си система.

Ако носите очила

Дори при лошо зрение, не можете да носите очила и контактни лещи през цялото време. Учените все още не могат да се споразумеят дали носенето на очила и контактни лещи е полезно или не, тъй като в много случаи хората губят зрението си в резултат на редовното им използване.

Масаж на очите

Масажирайте очите си поне веднъж на ден. По време на масаж очите ни почиват пълноценно и кръвообращението се подобрява, което от своя страна подобрява зрението.

Редовни почивки

Не дръжте очите си в състояние на постоянно напрежение. Давайте си 2-минутна почивка на всеки 20 минути. Тази препоръка е особено важна за хора, страдащи от късогледство.

Упражнения за очите

Правете тези прости упражнения веднъж на всеки 2 дни и невероятният резултат ще бъде на лице много скоро! Местете очите си по посока на стрелката, показана на картинките. Тези необичайни упражнения ще ви помогнат да укрепите очните мускули.

Топли компреси за очите

Ако очите ви са уморени, направете топъл компрес от памук. Това е много ефективно както при умора и сухота в очите, така и при главоболие.

Диета

Опитайте се, доколкото е възможно, да включите в диетата си моркови, рибено масло, зеленчуци и ядки. Витамин А е много важен за доброто зрение.

Вижте още: Ползи от сока от целина

Прекарване на време сред природата

Естествената светлина и чистият въздух са полезни не само за очите, но и за цялото тяло. Ходете колкото се може повече пеша, защото това е най-добрият начин да подобрите здравето си!

Ако искате да имате добро зрение, не забравяйте да следвате нашите съвети.

Вижте във видеото и гимнастиката за очи на Норбеков. Тези упражнения ще помогнат за възстановяване на зрението и ще дадат сила на мускулите на очите. Не бързайте да слагате очила!

Споделете тази статия с приятелите си, за да се предпазят от загуба на зрението.