НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете ютията от варовикови отлагания!

Почистете ютията от варовикови отлагания!

Как да почистим досадните варовикови отлагания по ютията?

Как да почистим досадните варовикови отлагания по ютията? Разберете от тази статия! Ние предлагаме най-простия и ефективен метод, издържал теста на времето! Ако ютията е започнала да оставя ръждиви частици или спре да генерира пара, опитайте да я почистите, като използвате метода, описан по-долу.

Трябват ви 500 мл гореща вода, 2 с. л. лимонена киселина, леген, четка за зъби, филтрирана вода и суха кърпа.

Включете ютията в контакта и я оставете да загрее.

Междувременно разтворете лимонената киселина в горещата вода.

След това изключете ютията от контакта и изсипете разтвора в резервоара й, като го напълните до “max”.

Включете ютията обратно в контакта. Изчакайте, докато загрее, след което я оставете да “почине” малко.

Като държите ютията хоризонтално над леген (можете да налеете студена вода в него), периодично натискайте бутоните за пара и водната струя. Повторете, докато цялата вода в резервоара (заедно с всички примеси) бъде отстранена.

Ако смятате, че ютията не е напълно почистена, можете отново да напълните резервоара й с разтвор, като предварително сте я извадили от контакта, и след това повторете процедурата по почистване.

Оставете ютията да се охлади и почистете плочата със стара четка за зъби, за да отстраните всякакви замърсявания, останали по нея след почистването.

Последната стъпка се състои в “почистване” на ютията с чиста, филтрирана вода. Напълнете резервоара до “max” и повторете процедурата по почистване, докато водата, излизаща от отворите, стане чиста. Ако е необходимо, напълнете резервоара многократно.

Подсушете гладещата повърхност на ютията с чиста кърпа. Готово!

Препоръчваме да извършвате процедурата по почистване на неприятните варовикови отлагания по ютията на добре проветриво място, като отворите широко прозорците, за да не вдишвате изпаренията от лимонената киселина.