НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Всички ме питат защо банята ми ухае на парфюм, сякаш току-що съм...

Всички ме питат защо банята ми ухае на парфюм, сякаш току-що съм я почистила: Моята тайна е много проста

0
Перфектно чиста баня

За да се похвалите с перфектно чиста баня, ви предлагаме няколко прости трика. Не изискват усилия и скъпи средства.

Чистотата в един дом се усеща по свежестта на тоалетната. Със сигурност, обаче, сте забелязали, че тоалетната мирише приятно и свежо само в деня, в който сте я почистили.

Още на следващия ден губи блясъка си, особено приятната миризма, сякаш не е почиствана скоро.

За щастие, този метод ще ви помогне да поддържате тоалетната чиста и свежа за дълго без проблеми.

Поръсете със сода цялата мивка, включително крана. След това напръскайте с оцет.

По този начин съставките абсорбират натрупаната мръсотия в мивката и я почистват в дълбочина от натрупаните бактерии и други вредни микроорганизми. След това вземете чиста гъба, която трябва да навлажнете малко с вода. Освен това, за да ухае приятно, капнете малко етерично масло по ваш избор върху мивката и след това изтъркайте мръсните части с гъбата, след което изплакнете с вода.

След това със суха кърпа избършете повърхността – полирайте и забележете магията, която кара цялата баня да ухае прекрасно.

Отворете казанчето на тоалетната чиния и добавете 1 таблетка за съдомиялна машина. Слагам таблетка, която е покрита с филм, който се разтваря и топи при контакт с водата, а ако таблетката ви не е покрита със саморазтворящ се филм, тогава го махнете, преди да я добавите в резервоара.

След това при всяко пускане на водата таблетката ще почиства тоалетната чиния и ще ухае на свежест. По желание можете да добавите и етерично масло или омекотител, ако желаете по-силен аромат. Повярвайте ми, целият ви дом ще ухае на парфюм още щом отворите вратата на банята.

Трик за бързо почистване на душ кабината: с помощта на бебешко олио и микрофибърна кърпа избършете стъклото на местата, където има най-много мръсотия и натрупан котлен камък.

Следващият път, когато вземете душ, котленият камък няма да полепне по стъклото.