НАЧАЛО ЗДРАВЕ Първите симптоми на диабет, за които малко хора знаят

Първите симптоми на диабет, за които малко хора знаят

0
Ранните симптоми на диабет, за които малко хора знаят

Ранните симптоми на диабет могат да се забележат по ръцете. Може да изглежда странно, но ръцете ви всъщност могат да бъдат ключов индикатор при диагностицирането на болестта.

Милиони хора по света живеят с диабет и проблемът е, че има много хора, които не знаят, че страдат от заболяването.

Смята се, че 90 процента от пациентите имат диабет тип 2.

Това е така, защото много от симптомите не са типични и не показват веднага, че сте болни.

Диабет тип 2 се развива, когато клетките на тялото, произвеждащи инсулин, не са в състояние да произведат достатъчно инсулин. Той може да се отключи и когато произведеният инсулин не работи правилно.

Ранните симптоми на диабет

Експертите казват, че има няколко признака, за които трябва да внимавате и че трябва да обърнете специално внимание на ноктите си.

Проучване показа, че хората с диабет страдат от проблеми с кръвообращението. Това означава, че може да забележите зачервяване около ноктите. Трябва също да обърнете внимание на кожичките си и как е позициониран нокътят в нокътното легло.

При лошо кръвообращение нокътят умира като останалата част от тъканта. Може също да имате линии на Beau и това може да се види при много хора с хронични заболявания, включително с диабет.

Диабетиците също трябва да обърнат внимание на ноктите на краката си. Това е така, защото хората с това заболяване са по-склонни да получат гъбична инфекция, известна като онихомикоза. Ако страдате от това състояние, има вероятност ноктите ви да пожълтеят и да станат чупливи.

Има седем симптома, които е вероятно да изпитате, ако страдате от диабет тип 2. Един от тях е по-честото уриниране от обикновено и това се случва по-често през нощта.

Това се случва, защото има твърде много захар в кръвта, тъй като бъбреците работят по-усилено, за да се отърват от нея, което от своя страна кара тялото ви да произвежда повече урина.

Друг симптом е постоянното чувство на жажда, то се появява, защото уринирате по-често, което води до дехидратация. Чувството за умора е друг симптом и може да е резултат от ниска кръвна захар.

Загубата на тегло, сърбежът, порязванията и раните, които зарастват по-бавно, както и замъгленото зрение са ключови симптоми.