НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как външният вид и дрехите издават ниското самочувствие на жените?

Как външният вид и дрехите издават ниското самочувствие на жените?

0
Жената с ниско самочувствие се откроява по дрехите

Жената с ниско самочувствие се идентифицира по любимите си дрехи. Представяме ви основните грешки, които развалят не само външния вид, но и настроението и самочувствието като цяло.

Жените несъзнателно издават плахостта, страховете и срамежливостта си чрез външния си вид.

Кои дрехи трябва да изхвърлите от гардероба, за да се почувствате многократно по-смели?

Безформени и разтегнати дрехи

Има редица професии, чиито представители се смятат за невзрачни. Никой не ги забелязва, докато не се случи нещо необичайно. Но има жени, които са незабележими и незапомнящи се в живота си като цяло. Обикновено те носят по-голям размер пуловер, невзрачна кройка и цвят на дънките, разтегнати тениски, които развалят всяка фигура.

В този случай трябва да намерите силата да не се страхувате да изразите себе си. В крайна сметка е много по-лесно да се слеете със сивата маса. Жена, която е забравила за достойнствата на тялото си, с течение на времето отглежда планина от комплекси в себе си. Това води до натрапчиви мисли като „смеят ми се“ или „всички ме гледат обвинително“. Всичко това, за съжаление, е само в главата й.

Неразбиране на златната среда

Жената с ниско самочувствие се облича твърде крещящо. Това говори за нейната несигурност по същия начин, както и твърде простите дрехи. Някои представители на нежния пол напълно отказват всякакви бижута и грим. Други, напротив, нямат мярка в носенето на дрънкулки или тежък грим.

Не забравяйте, че вътрешната несигурност идва от липсата на любов към себе си. Причините могат да бъдат както реални, така и измислени.

Погледнете се внимателно в огледалото, усмихнете се и благодарете на природата за здравото си тяло, уникалната фигура и лице. Изненадващо, другите винаги ще ви възприемат така, както вие се виждате.

Еднотипни дрехи

Опитването на нови неща винаги е риск. Но да намериш смелостта да експериментираш е много по-интересно. Не трябва да купувате един и същи тип удобни панталони от една и съща фирма всяка година. Опитайте различни стилове, ярки цветове и ги комбинирайте с нещо по-класическо. И след известно време определено ще намерите своя уникален стил, придобивайки самочувствие.

Цветова гама

Знаете ли, че жените, които абсолютно не се интересуват от мнението на другите, се чувстват комфортно във всеки цвят? Но несигурните хора предпочитат предимно сиви и тъмни цветове за дрехи. Причината е проста: сливат се с тълпата и в никакъв случай не привличат твърде много внимание към себе си.

Днес в магазините има такава селекция от красиви цветни дрехи, че животът ви няма да стигне да ги облечете всички. Опитайте!

Твърде разголени дрехи

Твърде разголеното облекло е друга крайност. Да, много жени искат да изглеждат невероятно през цялото време. Някои, обаче, избират много разголени дрехи, само за да привлекат вниманието на всички. Основното тук е да не прекалявате.

В противен случай очакваните комплименти ще се превърнат в осъждане и неразбиране. Освен това винаги трябва да знаете в кои случаи е удачно да носите дълбоко деколте и в кои си струва да се облечете по-скромно.

Ако искате да изглеждате уверени и привлекателни, опитайте се да се консултирате с други хора, ако е възможно, изберете онези елементи от гардероба, в които ще се чувствате стилно и удобно.

И накрая, никога не асоциирайте гардероба си с възрастта. Това не означава, че е време да извадите мини полите от гардероба си, които сте носили, когато сте били на 20. Чувствайте се свободни да комбинирате строгите костюми с ярки обувки, коженото яке със стилни дънки, удобните маратонки с рокли. И, уверяваме ви, ще привлечете възхитени погледи върху себе си!