НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Роднините ми вече не ме харесват

Роднините ми вече не ме харесват

0
Всичките ми чичовци и лели се сетиха за мен изведнъж

Когато бях дете, общувах с роднините, само когато се събирахме на една маса. Въпреки че живеехме в един град, пътищата ни рядко се пресичаха.

Завърших гимназия и почти спряхме да комуникираме. Родителите ми поддържаха някаква връзка с тях, но не и аз. Нямах потребност. Аз съм интроверт.

Минаха години. Изправих се на крака. Купих си апартамент и кола.

Веднага след закупуването на колата всичките ми чичовци и лели се сетиха за мен. Честно казано, не познавах всички лично. Баща ми, обаче, от добро сърце им дал моя телефонен номер. Така започнаха да ми звънят с различни молби.

В началото откликвах на молбите им и ги карах с колата, където поискаха. Честно казано, обичам да карам.

Скоро роднините започнаха да стават нагли. Ако по-рано се обаждаха само в петък, то след това започнаха да звънят по всяко време на деня и нощта. Между другото, вилата не е толкова близо. И никой не се сеща да даде пари за бензин.

Имах планове за уикенда и тогава лелята на майка ми се обажда и започва да ме моли да я закарам на вилата. Когато отказах, тя започна да негодува. Наистина, каква работа мога да имам в неделя? Нищо не е по-важно от семейството!

Просто затворих, за да не развалям настроението на никого. Роднината, разбира се, се оплакала на баща ми. Казала му, че съм бил груб с нея.

Татко ми е обиден, но се радвам, че никой не ми се обажда да ме моли за услуги.