НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесънът и медът елиминират токсините от организма

Чесънът и медът елиминират токсините от организма

0
Защо чесънът е полезен

Защо чесънът е полезен и как да го консумирате? Разберете това в следващите редове.

Той е източник на витамини А, В-комплекс и С. Осигурява на тялото минерали като: манган, фосфор, калций, мед, калий, желязо. Освен това съдържа аминокиселини, етерични масла, гликозиди и редки, но важни микроелементи като германий, селен и телур.

Фитохимичният състав на чесъна включва антиоксиданта алиум, който също присъства в лука и шалота. Чесънът изненадващо съдържа повече от 12 вида антиоксиданти. Това е една от малкото суперхрани, които не губят лечебните си свойства при готвене. Въпреки това чесънът в сурово състояние има и други предимства.

Защо чесънът е полезен за организма?

Чесънът притежава антимикробни свойства, които помагат на организма да се бори с бактериите, гъбичките, чревните паразити, вирусите и др. Има естестени антибиотични и имуностимулиращи свойства и се явява силен антиоксидант, който способства за неутрализиране на свободните радикали в организма.

Антиагулант

Чесънът помага за разреждане на кръвта. Това означава, че предпазва от тромбоза и образуване на кръвни съсиреци.

Предотвратява рак

Неговите противоракови свойства помагат за намаляване на риска от развитие на рак, особено рак на стомаха и дебелото черво.

Настинка

Ако усещате, че се разболявате, изяжте една-две скилидки чесън. Действа като лек срещу настинка, помага за намаляване на натрупването на инфекция и спомага за бързото възстановяване.

Холестерол

Чесън значително намалява окисляването на холестерола в кръвта и образуването на плаки в артериите, намалявайки риска от сърдечни заболявания.

Диабет

Приемайте по една скилидка чесън всеки ден, за да намалите нивата на кръвната захар.

Енцефалит

Чесънът, приеман в по-големи дози (под лекарско наблюдение), е известно, че лекува енцефалит.

Гъбична инфекция

Суровият сок от чесън е ефективен при лечение на гъбични инфекции. Също така нанесете директно върху засегнатата област, за да успокоите сърбежа.

Хипертония

Почистването на артериалните отлагания помага за нормализиране на кръвното налягане.

Стомашна язва

Ефикасен е и срещу стомашните паразити, които причинява пептични язви.

Пречиства кръвта

Серните съединения в чесъна значително помагат в процеса на детоксикация на кръвта от токсини, олово и други тежки метали.

Газове

Малко количество чесън може да помогне да се отървете от газовете в стомаха.

Елиминира токсините

Преди да си легнете, направете тази магическа отвара: нарежете на ситно 2 скилидки пресен чесън и ги оставете за няколко минути, докато миете дъската за рязане или блендера. При рязането на чесъна се освобождава ензима алиназа.

Залейте чесъна с вода. Можете да добавите малко суров мед, ако желаете. Медът от манука също може да се използва, особено ако имате проблем със синусите, страдате от настинка или грип.

Докато спите, чесънът и медът почистват и неутрализират всички токсини, канцерогени, вредни бактерии, гъбички и вируси преди да увредят здравите ви клетки.

Серните съединения в чесъна пречистват черния дроб и кръвта от токсини, олово и други тежки метали. Всички тези разрушителни за тялото вещества ще бъдат „измити“ на следващия ден.

Изпийте голяма чаша вода на сутринта. Първите ви изпражнения ще имат силна миризма на чесън и ще знаете, че вредните вещества са елиминирани от тялото ви. Опитайте!