НАЧАЛО ЗДРАВЕ Здравословна смес преди лягане, която топи излишните килограми

Здравословна смес преди лягане, която топи излишните килограми

0
Здравословна рецепта за отслабване

Тази здравословна рецепта за отслабване ще ви помогне да постигнете желания резултат. Но когато става въпрос за отслабване, няма едно и единствено нещо, което трябва да направите, за да постигнете желания резултат. Всеки организъм работи по свой собствен начин и благодарение на доброто познаване на тялото ви можете да съставите своя план за здравословно отслабване.

Има, обаче, няколко общи правила.

Най-важното нещо е пиенето на достатъчно вода. Водата почиства тялото, освежава, хидратира и прониква дълбоко във всяка клетка, затова трябва да се консумират от 2-4 литра на ден.

Водата е стимулатор на много процеси, които са важни и отговорни за нашето здраве. Ако пиете 1 чаша вода, половин час преди всяко хранене, тялото ви ще се нуждае от по-малко храна, защото ще ви държи сити по-дълго.

От друга страна, физическата активност не трябва да се пренебрегва. По този начин тялото изгаря натрупаните през деня калории. Физическата активност е важна за поддържане на мобилността, повишаване на имунитета и поддържане на цялостното здраве.

Когато става въпрос за отслабване, важно е да се изкоренят някои лоши навици, като спането до късно. Сънят е важен показател за здравето на човека. Важно е да спите по 7-9 часа през нощта и да си лягате възможно най-рано. Според някои основни изследвания тялото си почива най-добре от 22:00 до 02:00 часа сутринта, когато сме в REM фазата.

По време на REM фазата мозъкът реорганизира нашето умствено съдържание, новите спомени се фиксират и интегрират в паметта едновременно. Онази информация, която мозъкът смята за маловажна, се изхвърля.

Освен съня, като важен показател, по време на процеса на отслабване, но и като цяло, трябва да се премахне навикът да се яде тежка и мазна храна, която не съдържа никакви хранителни вещества. Храната трябва да е основно от плодове, зеленчуци, семена, а понякога месо и риба.

По време на отслабване е необходимо храната да бъде възможно най-лека и по-малко калорична, да се избягва храненето късно вечер и да се яде храна, която е богата на хранителни вещества.

Споделяме ви здравословна рецепта за отслабване, която се консумира по 1 чаша вечер, поне 2 часа преди лягане, след което не се яде нищо. Препоръчително е тази смес да замести вечерята.

Необходими съставки:

  • 2 с. л. сусам
  • 2 с. л. ленено семе
  • 6 сушени кайсии
  • 6 броя сини сливи
  • 240 мл (1 чаша) вода
  • 200 г кисело мляко или кефир

Лененото семе отлично стимулира дейността на стомашно-чревния тракт. Сусамът съдържа манган, фосфор, натрий, цинк и много други полезни хранителни вещества. Сливите съдържат много фибри, които от своя страна работят за почистване на червата. Тъй като сушените кайсии премахват излишната вода, това допринася за бързата загуба на тегло.

Резултатът е много ефективен за прочистване на червата. Консумирайте напитката по 1 чаша преди лягане (може и сутрин), за период от 1 седмица.

Сусамът и лененото семе се смилат. След това добавете сушените кайсии, сините сливи, водаа и кефира в блендера.

Всички съставки се разбъркват до получаване на гъста и хомогенна смес.

Консумирайте по една чаша, а останалото приберете в хладилника за следващата вечер.