НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да разпознаете лошия човек?

Как да разпознаете лошия човек?

0
Действията на лошия човек

Действията на лошия човек се разпознават. Той се държи много добре, защото е склонен към манипулации и тактики. Не изпитва емоции, но умее умело да ги използва в точния момент и да ви спечели, но все пак, ако сте внимателни, ще го познаете по някои малки неща.

Какви са действията на лошия човек?

Отрича реалността и ви убеждава в своето изкривено възприятие

Този човек живее във вечно отричане, сякаш вижда реалността по различен начин. Не може да се съгласи с настоящото състояние на нещата и се противопоставя на почти всичко, което другите мислят.

Обръща внимание само на негативното. За разлика от това, добрите хора обикновено намират само доброто и го подчертават, независимо колко малко е то в сравнение с лошото.

Изопачава фактите

Това е навик на злия човек. Той използва техники за манипулация, за да покаже негативната страна на всичко. На всяка цена се опитва да очерни човек или ситуация, като умело използва манипулации, скрива цялата истина и разкрива само отделни факти, които изглеждат достатъчно реални, за да звучат като истина. По този начин може да предизвика конфликт между двама души и дори да ги раздели.

Крие важна информация

Когато зъл човек научи нещо важно, той ще го скрие от другите, за да ги затрудни или да се почувства по-силен от тях.

Особено когато тази информация може да помогне на другите по някакъв начин, той ще се престори, че не знае или просто ще замълчи, така че да не им помогне, но да им навреди.

Подвежда хората

Лошият човек изопачава фактите, като кара хората да вярват на грешна информация. По този начин той придобива контрол над ситуацията и над хората.

Дори ако ситуацията вече е достатъчно лоша, той ще я представи в такава светлина, че да изглежда още по-лоша. Той иска да контролира ситуацията и дори ще се опита да повлияе сугестивно върху другите, за да им попречи да напредват или, от друга страна, да им причини вреда и да ги забави още повече.

Постоянно лъже

Лъже толкова често, че вярва на собствените си лъжи. Психологическият лъжец, който си играе с чувствата и живота на другите хора, ще лъже дори за малки неща, защото е свикнал с това.

Например, ако човекът е богат, но стиснат, той постоянно ще се оплаква, че няма пари, за да изнуди материална помощ от вас. А за това, което купува и харчи, ще излъже, че го е получила като подарък или милостиня, независимо дали е лукс или не, и ще изопачи реалността, за да предизвика у вас чувства на съжаление.

Не поема отговорност за действията си

Много рядко поема отговорност за стореното. Дори и да бъде „хванат в крачка“, той ще търси начини да се измъкне и определено ще намери кого да обвини.

Никога не е виновен и всеки път някой друг е виновен за всичко. Осъзнавайки тази своя характеристика, често проектира тази характеристика върху човека, когото е наранил, обикновено – партньора си. Така пред другите хора той иска да се представи като светец, а партньорът си като манипулатор.

Манипулира другите

Лошият човек манипулира майсторски. За него хората изобщо не са важни, използва ги за свои собствени цели, като се облагодетелства и вреди на другите. За него няма правила, ще направи всичко, само за да постигне целта си, буквално всичко.