НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Рецепта за експресна баница

Рецепта за експресна баница

0
Експресна баница

Това е най-лесната и експресна баница, която можете да направите, защото трите съставки просто се смесват и се оформя тесто, което се поставя заедно с хартията за печене в обикновен тостер и се пече. Едва ли ще намерите по-лесна и бърза рецепта от тази.

Баницата може да се сервира за закуска или вечеря с чаша кисело мляко, но е перфектна и като предястие, така че, ако на вратата се появят неочаквани гости, можете да ги изненадате приятно с тази вкусна закуска.

За приготвянето са ви нужни само три съставки:

  • 1 яйце
  • 60 г брашно
  • 250 г сирене фета

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в дълбока купа, счупете яйцето и с пръсти натрошете сиренето.

След това разбъркайте съставките с ръце. Тестото може да ви изглежда сухо, но така трябва да бъде. Когато го омесите добре, трябва да се получи твърда топка колкото юмрук.

Прехвърлете го върху хартия за печене, навийте го на руло и го притиснете с длани, за да оформите правоъгълник или квадрат с размери, подходящи за тостера.

Експресна баница

Ако имате по-малък тостер, направете по-малко количество или разделете тестото. Това количество е достатъчно за класически размер тостер.

Така завитото тесто се поставя да се пече за 15 минути в загрят тостер, след което се изважда и се пече без хартия още 5 минути. Ако тостерът е с незалепващо покритие, можете да печете без хартия, предварително намазано с малко олио.

Нарежете готовата експресна баница на парчета и сервирайте.

Приятен апетит!