НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашни средства за подхранване на орхидеите за обилен цъфтеж

Домашни средства за подхранване на орхидеите за обилен цъфтеж

0
Тор за орхидеите от домашни продукти

Можете да осигурите ефективен тор за орхидеите от домашни продукти. Ако искате те да се развиват добре и да цъфтят красиво, трябва да знаете, че изискват специални грижи и не се задоволяват с малко. Орхидеите са екзотични цветя, които имат различни изисквания от растенията, които обикновено отглеждаме у дома.

Използвайте утайка от кафе

Ако сте любители на кафето, особено на турското, имате късмет. След всяка чаша кафе на дъното остава утайка, която лесно може да се използва като ефективен тор за орхидеите. Съдържа голямо количество калий, който е много важно хранително вещество за растенията, благодарение на което те ще виреят перфектно.

Утайката от кафе осигурява на растенията необходимото подхранване и подпомага цъфтежа им.

Разбира се, първо изсушете добре утайката и след това я поръсете внимателно около растението. Орхидеите също вземат хранителни вещества от въздуха, което удължава корените им. Благодарение на утайката те ще имат чудесен източник на хранителни вещества на една ръка разстояние.

Не пиете турско кафе?

Дори да не сте влюбени в турското кафе, не се отчайвайте. Можете също да използвате разтворимо кафе. Сварете го, оставете го да изстине и след това го изсипете в кана с вода. След това поливайте орхидеите с този разтвор поне веднъж седмично и скоро ще видите как след няколко дни растението ще бъде красиво покрито с цветове.

Благодарение на този тор, листата ще бъдат ярко зелени, твърди и здрави. Цветовете от своя страна ще придобият по-пъстър цвят, ще издържат по-дълго и ще се появяват по-често.

Ако изобщо нямате кафе, една обикновена бананова кора също може да помогне по подобен начин.

Почистете я от останалата каша и я изплакнете. След това кипнете вода, оставете я да се охлади до около 40 градуса по Целзий и сложете обелката в нея.

Покрийте с капак и оставете на тъмно в продължение на три дни.

След това прецедете водата и я използвайте разредена с чиста вода в съотношение 1:1 и имате още един страхотен тор, който ще ви помогне да се грижите за вашите орхидеи.