НАЧАЛО Всички Бившият ми съпруг иска да се върне при мен, след като бяхме...

Бившият ми съпруг иска да се върне при мен, след като бяхме разделени дълги години

0
Бившият ми съпруг иска да се върна при него

Майка ми ме предупреди да не се женя на 18. Но аз не я послушах. Кой изобщо слуша майка си на тази възраст? Бях влюбена до уши в мой съученик. Мечтаех да заживея с него. Бях сигурна, че това е истинската любов.

2 години след сватбата забременях. Мама отново ми каза, че греша. Но аз не я послушах. Обичах Антон с цялото си сърце! Да, и в началото живеехме в пълна хармония. Разбира се, не ни беше до училище. Трябваше да си търсим работа.

Тогава се роди синът ни. Имахме още повече грижи, както и разходи. Малко по малко започнах да забелязвам, че съпругът ми се отдалечава от мен. Започна да остава до късно на работа, а вкъщи не проявяваше никакъв интерес към мен, ако разбирате какво имам предвид.

Бях обидена, но си помислих, че е временно. Когато, детето порасне и всичко ще си дойде на мястото. Но синът ни порасна и моят Антон се превърна в един непознат и за двама ни. Когато бебето ни беше на 2 години, съпругът ми каза, че ме напуска заради друга.

„Изневерявах ти от дълго време. Знам, че сгреших, но нашата сватба беше грешка“.

Думите му прозвучаха като гръм от ясно небе.

Преглътнах сълзите си и пуснах Антон. Какво друго можех да направя?

След това се върнах при родителите си и слушах лекции от майка си почти всеки ден.

“Нали ти казах!”

Мама продължаваше да го повтаря. Не можех да си намеря място.

Мой близък приятел ме подкрепи. Но разбрах, че не мога да се справя без мъжко рамо. Шест месеца по-късно се запознах с един прекрасен мъж. Той беше с 5 години по-голям от мен, имаше собствен бизнес и живееше в свой апартамент. Можех само да мечтая за такова нещо.

Веднага го харесах. Излъчваше увереност и стабилност. Не разчитах на сериозна връзка, защото имах дете. И още не бях преодоляла развода, честно казано. Но Иван започна да ми показва признаци на внимание. И почти веднага се сприятели със сина ми.

Започнахме да се срещаме по-често и няколко месеца по-късно той ми предложи да се оженим. Разбрах, че нямам причина да му отказвам. До този човек се чувствах като зад каменна стена. И пак тръгнах към олтара. Този път по-съзнателно, но не толкова щастлива, защото спомените за моя бивш все още изскачаха в главата ми.

Аз, обаче, имам нов живот. Антон изчезна от него веднъж завинаги. Не плащаше издръжка за детето и не исках да решавам този проблем по съдебен път. Той не виждаше и сина си и много скоро детето започна да нарича Иван “татко”. Той беше прекрасен баща.

Всичко беше прекрасно, докато в един прекрасен момент бившият ми съпруг не ми писа. По това време синът ни беше вече на 15 години. И за всичките тези години Антон нито веднъж не се свърза с мен. Помоли ме да се срещнем и не можах да откажа.

Антон каза, че бързо се е разделил с тази млада дама и оттогава не е имал други жени. През всичките тези години съжалявал, че ме е напуснал. Бившият ми съпруг иска да се върна при него и да възобнови комуникацията със сина си.

Нещо се пречупи в мен. Най-съкровената ми мечта се сбъдна. Бях готова да се преместя при Антон буквално още в същия ден. Но здравият разум ми каза, че първо трябва да говоря със сина си.

“Прави каквото искаш, но аз няма да оставя баща си!”

Дори започна да плаче.

Не бях готова за това. Но не можех да се противопоставя на чувствата си. Признах всичко на съпруга си и си тръгнах. От месец живея с бившия си и оттогава синът ми не се е свързвал с мен. Искам да оправим взаимоотношенията си, но не знам как.

Казват, че не можеш да влезеш два пъти в една и съща река, но Татяна явно е успяла да го направи. Изглежда, че тя просто е използвала втория си съпруг, не го е обичала наистина. А синът й искрено се е привързал към втория си баща.

Защо да живее с мъж, който го е напуснал и не се е появявал на хоризонта повече от 10 години?

Правилно ли е постъпила Татяна според вас?