НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Живях в чужбина дълги години, но веднага съжалих, че се прибрах

Живях в чужбина дълги години, но веднага съжалих, че се прибрах

0
Съпругът ми и аз живеем в чужбина от доста време

Надявам се моята история да накара някой да се замисли и може би да промени живота му. В крайна сметка, въпреки че е трудно да започнеш да живееш по нов начин, понякога това е необходимо. Не всеки е готов да го направи. Съпругът ми и аз живеем в чужбина от доста време и нямахме намерение да се връщаме.

Наскоро, обаче, успяхме да се приберем за кратко. Решихме да съберем всички роднини на барбекю сред природата. Нямаше нужда да ходим далеч, имаше горичка недалеч от къщата на майка ми, близо до красиво езеро.

Когато обаче стигнахме там, бяхме много изненадани. Тучната зелена трева се беше превърнала във високи бурени и тук-там се виждаха купчини боклук и пластмаса.

Просто бях шокирана, засрамена и отвратена.

Веднага щом намерихме горе-долу чисто място на брега на езерото, започнахме да чистим боклука, за да можем поне да седнем.

Запалихме огън, изпекохме месо и зеленчуци на скара, поговорихме си с близките. Но бях разочарована от гледката, която заварих на любимото ми място от детството.

Никога не е изглеждало толкова мизерно, дори езерото изглеждаше кално и мръсно.

Събрахме всички боклуци в отделна торба, за да ги изхвърлим в контейнера.

Не мога да разбера как можеш да оставиш мръсно мястото, където си прекарал добре времето си?

Има големи кофи за боклук близо до езерото на пътя, наистина не е трудно да събереш боклука след себе си и да го изхвърлиш в кофата.

Хората сами плюят в кладенеца, от който пият вода и после се оплакват.

Първо трябва да промениш себе си и след това да изискваш промени от другите.