НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Размразете хладилника само за половин час!

Размразете хладилника само за половин час!

0
Размразяване на хладилника само за половин час

Досадното размразяване на хладилника беше истинско събитие за мен, защото ми отнемаше почти половин ден. И не ми харесваше много да го правя.

Имам модерен хладилник вкъщи, но на село имам стар хладилник, който се нуждае от периодично размразяване.

Не искам да губя часове от ценното си време и затова намерих начин, който намалява времето за размразяване няколко пъти. Достатъчни са ви само 30-40 минути.

Етап 1

Изключете хладилника от мрежата, извадете всичко от него и сложете легени и тенджери с вряла вода на всички рафтове. Можете също така да поставите малки бурканчета с вода на вратата на хладилника. Оставете за 10 минути. От горещата пара ледът ще започне да се топи по-бързо.

Стъпка 2

За да ускорите процеса, налейте гореща вода в спрей бутилка, добавете 2-3 супени лъжици сол в зависимост от размера на бутилката и разклатете. С получения горещ солен разтвор напръскайте всички заледени места. Не отстранявайте легените с гореща вода, докато ледът не се размрази напълно.

Стъпка 3

Ускорете процеса още повече. Можете да използвате сешоар. Включете го на максимална мощност и го насочете към хладилника. Всичко започва да се топи много бързо.

Обикновено на този етап ледът започва да пада на големи парчета. Това, което не е паднало, може да се затопли отново със сешоара, да се напръска с гореща солена вода и ледът ще изчезне.

За такова активно размразяване на хладилника ми трябват 30-40 минути.

Сега можете да го измиете и да го оставите отворен за проветряване.

Както можете да видите, всичко е много бързо и просто.